Dagens skörd

Idag flödar Champagnen hos ECRI!!! Lakshman Achuthan gick ut den 30 september 2011 och förutspådde recession i USA. De flesta rös till med tanke på hur rätt han har haft tidigare, och till skillnad från många andra sk ”experter” så är han åtminstone framåtblickande i sina prognoser. Men han hade fel, jävligt fel och jävligt länge. Fram tills för en stund sedan när det kom data från USA över BNP tillväxten för Q412,,, den var MINUS 0,1. Egentligen ska den vara negativ under minst två kvartal för att räknas som recession, men vem räknar. Sen att det är första siffran som sedan kommer att revideras, skit i det. Han hade rätt. Det ironiska i det hela är att trots att han fått rätt, och konjunktur haussarna har haft fel, så har SPX, sedan hans call den 30/11 2011, gått upp 33%. 33% PROCENT. Sug på den. Jag har varit inne på det tidigare och säger det igen… att få rätt, är inte lika med att tjäna pengar. Jag säger det också igen… titta gärna på makro och andra indikatoerer… men glöm inte vinster, värdering och riskfri ränta, det är nämligen dem parametrarna börsen reflekterar över tiden.

Kommer den här svaga siffran leda till några nedrevideringar framåt? Njae, tror inte det. Q4 präglades av val och Fiscal Cliff.. så det säger inte så mycket om framtiden. Å andra sidan verkar det inte som om indikatoerer överlag vill lyfta… jag hade gärna sett att Surpriseindex studsar härifrån.

För en stund sen kom även ADP Employment.. 192k mot 165k väntat. BRA! Samtidigt var det negativt att förg revideradres ner till 185k från 215k. All in all är det smått positivt för fredagens NFP siffra.

New order över 50 – eller rekyl.

och bara så ni vet… när OMX når 1183 (drygt 1% kvar) kommer jag inta en mer Neutral hållning, då jag fundamentalt inte är så positiv längre. Detta grundar sig på Kombinationen 1, ganska höga värderingar tillsammans med svaga revideringar och 2, ledande data har inte visat styrka (vilket hade varit acceptabelet om värderingen var mer normal och/eller revideringarna varit starka). Hade inte marknaden varit så flödesstyrd som den är nu, hade vi haft rekyl för länge sen. Helt ur marknaden går jag inte förrän vi får en teknisk sälj signal, och det är svårt så länge som vi ser nya Highs.

Så summasumaarum, den som har suttit med sedan maj12 ska åtminstone göra sig beredd att NORMALISERA sin portfölj.

Trevlig kväll!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.