Var observant!

De flesta är haussiga kring recoverien i USA,

visst, precis som NAHB index indikerat i över ett år har fatighetspriserna stigit en hel del och ska, om man får tro detta index, stiga med 20% till närmaste året. Detta medför en rad positiva effekter. Jag menar om man pratar postiva effekter på tillväxt som asset inflation kan föra med sig, så borde stigande huspriser vara den viktigaste.

Men man kanske ändå ska hålla koll på mortgage räntorna. Det betyder inte att huspriserna ska ner, bara att vi inte ska ha för höga förväntningar på prisuppgången.

Namnlös1678

jag vet inte vad som kommer hända med konflikten i Syrien, jag vet också att de inte har någon olja. Men jag vet vad som händer med jänkarnas konsumtionsvilja när bensinpriserna stiger… jag bara säger att om vi får en typ av konflikt som pressar upp oljepriset väsentligt över dagens nivå…. ja då får det en negativ effekt på amerikansk tillväxt.

Det vill vi inte ha, i synnerhet inte när de trappar ner på QE.

Som någon sa; vi har haft gigantiska stimulanser, vilket pressat upp priserna på aktier och obligationer. Nu ska dem ta tillbaks stimulanserna, vad händer då? Jo priserna på motsvarande går ner. Enkelt!!!

Men om vi får stark vinsttillväxt? Tja då lär aktier gå hyggligt, och räntor dåligt. Om tillväxten uteblir, ja då kommer aktier gå urdåligt, och räntor relativt bättre. Åtminstone fram tills man är tvungen att vrida på stimulanskranen igen.. gud förbjude!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.