Varför är dollarn svag och räntorna sjunker?

Det var nog många som trodde att dollarn skulle stärkas med tanke på att vi slapp en default i USA, och att räntorna skulle börja stiga igen till följd av att vägen nu är öppen för FED och tapering… men gårdagens ”icke” uppgörelse leder snarare till fler bråk och diskussioner, vilket gör att duvorna Ben/Janet inte kommer våga sig på tapering för de ser klarhet i var finanspolitiken kommer landa…. utan därav fortsatt tapering, därav lägre räntor!!!

Pratade med en kollega som följer amerikanska politik, och han menade att republikanernas minskade popularitet generellt sett inte kommer att rädda oss från nya bråk. Grejen är att det handlar mycket mer om det privata planet och personlig vinning. Det vill säga den republian, Congress man or woman, som skulle gå demokraterna till mötes och försöka lösa det här, framstår inom partiet och egna kretsen som svag… och han lär bytas vid omval, dvs bli av med jobbet. Teaparty rörelsen kan vara liten sett i procent av hela landet. Men det verkar ha en del att säga till om inom partiet. Detta trots att republikanerna som parti skulle vinna röster. Med tanke på att det är val nästa höst till representanthuset, så skulle det alltså inte vara så taktiskt att framstå som en ”soft” republican.

Lite som att Löfven skulle vinna fler röster om han närmade sig Alliansen och pratade mindre om skattehöjningar, men det går inte för att inom partiet finns så många mäktiga gråsossar som förespråkar skattehöjningar, och det är viktigare för Löfven själv att hålla sig sams med dem!!!

Vad vet jag!! Hatar egentligen att analysera politik, just för att den är så oanalyserbar!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.