Tack för kaffet, SÄLJ!

Nu har vi nått det nedre intervallet på min målnivå (1300-1330) och börsens attraktionskraft, fundamentalt sett, är klart begränsad. Visst, det är inte alarmerande höga nivåer och jag väntar mig inget tokras runt knuten. Min filosofi har alltid varit att det krävs en fundamental uppsida, typ 10%, för att man ska vara positiv. Det ser jag inte idag. Marknaden har sprungit på samtidigt som vinstrevideringarna har varit negativa. Börsen har blivit dyr. Visst, jag tror också att en bättre konjunktur kan infria vinstförväntningarna nästa år, men det är inprisat. Nu behöver vi ytterligare positiva vinstrevideringar ovanpå detta, för att orka driva kurserna. Det tror jag kan bli jobbigt då jag tror risken är hög att konjan stärks, men kanske inte fullt ut så mycket som många kanske hoppas på. Flödesmässigt är aktier också en crowded trade, åtminstone på kort sikt. Mindre så på lång sikt. Makromässigt tror jag datan kommer fortsätta att få svårt att överraska från dagens rätt höga nivåer, Surpriseindex har faktiskt vänt ner sedan en tid. Kort sagt, jag säger SÄLJ till aktier av fundamentala skäl.

Tekniska då? Nej det går inte att vara tekniskt negativ till börsen. Trenden är stigande och även om börsen är rätt överköpt, är det snarare en positiv signal som bekräftar trenden än något negativt. Även om en överköpt marknad kan leda till någon dags sättning/andhämtning. Men jag ändå risken är stor att vi kan vara på väg att toppa ur. Man kan förhålla sig till detta på två sätt. Antingen är man tekniskt positiv, till man får säljsignal, och sitter kvar. En lättare säljsignal får vi vid 1253 och en bekräftande vid brott av 1234. Men jag gillar inte att sitta med ner, utan föredrar den andra varianten. Dvs säljer NU, och sätter en omvänd stoploss där man helt enkelt stoppar tillbaks sig i marknaden om det bryter upp. Låt mig återkomma till den stopp loss nivån längre fram då vi behöver göra sätta en topp inom kort som utgör just denna SL nivå.

För att summera; SÄLJ + SÄLJ blir SÄLJ. För den som vill hålla sig till Let the trend be your friend, kan man inta en Neutral position tills vidare.

Någon som tycker annorlunda?

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.