Något att fundera på?

image-74d108269ad0db026f44832cf4b7ba18239c9e9554cd872d5a48716e64ff0ef2-V (2)

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Något att fundera på?

 1. Dave skriver:

  Nu är ju dock nyanlända invandrare lönesubventionerade med 80 % vilket förändrar en hel del. Inte alltid så lätt för någon lågutbildad svensk eller icke nyanländ invandrare att konkurrera om de allt färre okvalificerade jobben då, trots kontakter, några kronor på banken och godkänt i gymnasiesvenskan. Men bort med all social ingenjörskonst och skrota kollektivavtalen så löser det sig.

  ”Because it is one thing to have free immigration to jobs. It is another thing to have free immigration to welfare. And you cannot have both. If you have a welfare state, if you have a state in which every resident is promises a certain minimal level of income, or a minimum level of subsistence, regardless of whether he works or not, produces it or not. Then it really is an impossible thing.” – Milton Friedman

  ”Så slutsatsen är att en välfärdsstat av svensk typ med höga ingångslöner och en icke-fungerande bostadsmarknad – vi klarar inte hur stor invandring som helst utan att det blir stor arbetslöshet och socialbidragsberoende bland invandrare.” – Assar Lindbeck

  • GaStan skriver:

   Nyanlända invandrare borde inte vara lönesubventionerade! Det ska vara lika för alla!

   Men växer du upp i Sverige idag så är det ditt ansvar att skaffa dig ett jobb. Ingen annans! Faktum är att har du gått i Svensk skola 12 år och inte ens lyckas med få ett McDonalds jobb… vad är det för fel på dig?

   Minimilöner förstör arbetsmarknaden, ta bort dem! Det är alltid bättre att ha ett jobb med liten inkomst, än inget jobb med ännu sämre social bidrag.

   Om man inte lyckas skaffa sig ett jobb, oavsett var man kommer ifrån så förtjänar man att ha det knapert.

   Välfärdsstaten ska vara begränsad till sjukvård, skola och äldreomsorg. Där ska det vara lika för alla!!!

   Vi ska alla behandlas lika… ingen ska kunna skylla på någon! Alla ska ha samma förutsättningar. Survival of the fittest oavsett bakgrund!!!

 2. Dave skriver:

  Håller med. Vi har ju dock inte minimilöner i Sverige, sabotaget av en fungerande arbetsmarknad sköter däremot maktfullkomliga fackföreningar utmärkt.

 3. fredde skriver:

  Fundera på vad följande svenska företag har gemensamt: Bonniers, Gleerups, Cloetta, Marabou, Expressen, Göteborgs-Posten, Felix, Findus, Höganäs, Perstorp, Handelsbanken och Sparbanken

  • GaStan skriver:

   Alla är grundade av invandrare?

  • Dave skriver:

   Med undantag av Findus är alla startade under 1800-tal till tidigt 1900-tal, innan socialdemokratin gjorde Sverige till en företagsfientlig välfärdsstat . I OMXS30 är endast tre bolag grundade efter 1947, två av dom av Stenbeck.

   • GaStan skriver:

    Normalt sett ska ju bolagsstrukturen i ett land ha en pyramid liknande form, dvs det ska finnas flest av små, och minst av stora. I Sverige har den formen av ett timglas!!!! Väldigt få medelstora företag har möjlighet att ta sig upp till att bli stora multinationella…. och det beror kanske på att små företag oftast inte kan växa sig till medelstora, och det måste ju bero på en viss typ av politik eller??????

    Vi ska vara glada att våra storföretag har klarat av att vara så konkurrenskraftiga som de faktiskt är…. annars hade det sett ännu sämre ut!

 4. fredde skriver:

  Håller med om att det finns för få små/medelstora bolag! Sverige behöver verkligen någon sorts övergripande skattereform som gör det enklare att starta och bedriva eget företag. Tänk bara på 3:12-reglerna hur komplext det är. Tittar man utomlands så finns det småaffärer på varenda liten gata. I Tyskland skulle knappast någon tycka det är konstigt om det fanns en kvartersrestaurang dit alla (även gamla som inte kan/vill laga själva) åt middag varje kväll – egentligen helt puckat att alla står och lagar mat vid sin egen spis samtidigt istället för om det var någon i kvarteret som lagar mat till alla. Antar dock detta är ganska djupt rotat i vår kultur att klara sig själv oavsett ålder eller livsstil. Kanske en oavsiktlig konsekvens av folkhemmet att det någonstans blev fult att vara egen företagare och tjäna pengar andra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.