Teknisk update

Sist jag kommenterade det tekniska läget var jag positiv, dvs Buy the dips. Nu är vi återigen inne i ett dip mode och man kan fråga sig, gäller strategin fortfarande? Ja, jag tror faktiskt det. Visserligen har maj och juni som vana att vara rätt svaga månader, utdelningar skiljs av etc. Därutöver har vi osäkerheten kring hur amerikanska och kinesisk data kommer utvecklas närmaste tiden, och dess effekter på räntorna. Ukraina krisen tror jag hittills har en underordnad roll. Bortsett från för Ryska marknaden vill säga.

Nej jag OMX kan falla så långt som 1300-1320, för att Buy the dip ska vara intakt. Mycket handlar om hur SPX utvecklas framöver. SPX kan falla en bit till medan Nasdaq är nere på känsliga stödnivåer. Detta leder oss in på vilken sektor man ska ha, är det value eller growth… men även är det EM eller DM. Det i sin tur handlar om vad som händer med tillväxtförväntningarna och räntorna. I USA är vi inne i rapportperiod, och revideringarna kommer vara viktiga. På dagsbasis spelar det roll för den enskilda aktien, för marknaden totalt sett är det svårt att dra några slutsatser i detta tidiga skede, utan det blir oftast tydligare i efterhand.

Nedan SPX

Namnlös1802

Nedan Nasdaq

Namnlös1803

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.