Teknisk update

Så var man tillbaks efter en helt makalös sommar. Hoppas ni har haft det bra?

Den 6 augusti, förra onsdagen, hade vi en bekräftande säljsignal på OMX. Därmed har jag alltså en negativ syn tekniskt. Var det botten vi såg på 1321? Nej jag tror inte det, då rekyler oftast rör sig i 3 vågs formationer. Vi ska säkert upp till 1355-1365 och testa såväl gammalt stöd, fib och gap, men därifrån borde det röra sig nedåt igen. Bryter vi upp så triggas en svag köpsignal, men det är egentligen inte förrän vi passerar de gamla topparna kring 1410 som vi kan vara säker på att rekylen är över. Om SPX bryter genom ca 1944 med kraft skulle det också flagga för att vi kan ha sett botten. I nästa runda söderöver så har vi ett lätt stöd område kring 1295-1300, men det starkare stödet skulle jag säga ligga kring 1277. Därefter har vi 1250. Hela området 1250-1280 är egentligen intressant för köp, givet att man jobbar med SL. Den stigande trenden sedan 2011 har stöd kring 1270 idag men stiger som sagt. Det hade varit fint att testa den. Gärna med en falsk säljsignal, dvs att vi temporört bryter genom den, vilket skrämmer en del men som förhoppningsvis är det rätta köpläget.

Kan vi få ett köpläge som håller, så kan man, väldigt spekulativt, ta sikte på gamla ATH 1450 nivån. Håller däremot inte de här nivåerna då gäller det tvärtom att stoppa ur sig för då väntar förmodligen 1150-1200 senare i höst.

Fundamentalt är vi fortfarande i säljlägret.

Anledningen till att jag tror att den här rekylen är temporär handlar om vad som triggar den. Det är inte förändrad räntepolitik, och stigande räntor. Något som jag tror kommer ligga bakom den lite större rekylen längre fram. Nej nu handlar det om nygammal skåpmat.

1. Geopolitik, som inte är kul, men där bästa gissningen är fortsatt att det inte ger några omfattande realekonomiska följder.

2. Europa reser sig inte. Q2 klena. Men givet att det 1. inte skapas tillräckligt mycket jobb och 2. den aggregerade utlåningen är fortsatt negativ… så kan vi inte vänta oss annat. Får se vad Draghi trollar fram?

3. Q2 generellt, bortsett från USA, leder inte till positiva revideringar. Man börjar även tvivla på 2H14 great recovery.

4. Tillväxt länder är inte längre tillväxt länder…. Dough!!!!

5. förnyad oro kring Grekland & co…

6. och naturligtvis. Det är en efterlängtad rekyl. de som sitter på vinster har länge velat ha en anledning att ta hem dem, och de som stått utanför har väntat på ett läge att köpa…

Som sagt, det var kanske botten på 1321, men det hade känts mycket bättre om vi fick en körare till. Men det är en körare man borde köpa in sig i, tekniskt/taktiskt alltså. Fundamentalt/strategiskt blir jag inte positiv förrän 1150-1200. Aktier är inte tillräckligt attraktiva förrän vi når de här nivåerna.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.