LTG = Lower trending growth

Trots att det faktiskt skapats en hel del jobb i USA senaste åren, så har tillväxten varit muted. De första åren drogs tillväxten ner av privata sektorns skuldsanering. Å andra sidan var Obama väldigt stimulativ. På senare tid har skuldsaneringen planat ut och till och med vänt, men samtidigt är Obama betydligt mer återhållsam.

Hursomhelst, så ser 14 ut att bli likadant som de senaste 4 åren. Höga förväntningar vid inledningen av varje år… som sedan revideras ner!

Namnlös1840

Aktier då? Fundamentalt tycker jag inte det ser tillräckligt intressant ut för att köpa. Tekniskt/taktiskt finns det däremot alla skäl i världen, där det viktigaste är:

SÅ LÄNGE SOM YELLEN ÄR DUVAKTIG I SINA UTTALANDEN SÅ LÄR DEN POSITIVA TRENDEN BESTÅ, OCH OBLIGATIONS”BUBBLAN” BLÅSAS UPP YTTERLILGARE

* Ordet bubbla när det kommer till ett räntepapper är ett dumt ord. Visserligen är priset extremt högt idag på obligationer. Det är ju nästan löjliga nivåer som ex SKF och Astra kan finansiera sig på. Men så länge som underliggande inte kånkar så lär du få tillbaks nominella värdet på obligationen den dagen den förfaller. Så någon förlustrisk finns egentligen inte. Därmed haltar ordet bubbla.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.