Allvarligt II

Namnlös1843

Vän av ordning, så vill jag ändå påpeka att det är inte jobbskapande eller arbetslöshet som är det viktigaste, utan löneinflationen. Jag menar skulle vi ha 0% arbetslöshet, fast ändå 0% löneinflation, så skulle inte FED behöva vara så hökaktiga ändå…. men hur troligt är det? Jag menar det har åtminstone historiskt funnits ett samband, som även är väldigt logiskt, mellan lägre arbetslöshet och stigande löner!!!!

Men som en kollega sa till mig… Yellen kan ju prata om Slack i ekonomin ändå tills hon inte gör det. Jag menar en dag så kan hon bara ändra sig att säga att slack är inte längre ett problem, utan tvärtom börjar hon se faror med lönebildning. Hon kan ju säga det när fasen som helst, och då ritas hela världskartan om på två sekunder. Till de som hoppas att hon långsamt kan fasa ut duvaktigheten och långsamt fasa in hökaktigheten har jag bara en fråga…. hur gör man det?  

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Allvarligt II

 1. Fredde skriver:

  David Tepper, founder of $20 billion hedge-fund firm Appaloosa Management LP, in the bond market is ending after the European Central Bank unexpectedly cut interest rates to spur economic growth and stave off the threat of deflation.

  To read the entire article, go to http://bloom.bg/1qgwVPe

 2. Fredde skriver:

  Lite långt skrivet men mkt läsvärt om att Europa måste ta sig i kragen om inte Ryssland ska lyckas med sina strategiska mål; att plocka isär gamla Östeuropa, NATO och EU.

  http://www.kyivpost.com/opinion/op-ed/edward-lucas-russia-a-revisionist-power-greater-dangers-lie-ahead-363081.html

  • GaStan skriver:

   Jag tycker det finns ett drag bland sådana där som jobbat med öst/väst i många år att de sitter på en ganska inbiten Rysskräck. Jag försvarar inte Putin, jag vet inte exakt vilka galna planer han har för att återupprätta fornstora Mother Russia. Men jag kan tycka att debatten är lite onyanserad. Vi i Väst har ju faktiskt behandlat Ryssland, som trots allt är en av världens största nationer, lite som en andra klassens land. På samma sätt har vi en lite nedlåtande bild av Kina. Vårt stora problem är att vi tycker att Europa och USA liksom är ideal modellen för ett samhälle. Det är väl fine, men vi måste visa lite förståelse för att det finns andra typer av kulturer och alla vill inte ha det som vi har, och jag förstår att vissa är rätt trötta på vårt storebrorsmentalitet. Det har skapat mycket problem historiskt. Detta betyder inte att jag försvarar andra kulturer och styren. De är i många fall helt jävla galna. Jag bara säger att vi saknar förståelse och insikt, och det leder till problem. Europa som ändå är ganska heterogent, borde kunna bättre. I USA tror jag traditionen, vi är störst och bäst, sitter för djupt rotad!

   • fredde skriver:

    Absolut finns det en historia som båda sidor har svårt att glömma, men har vi inte kommit så långt i upptrappningen nu att väst framåt inte bara kan återgå till business as usual?

   • GaStan skriver:

    Det är en väldigt väldigt bra fråga… politiskt är väl risken stor, på näringslivsnivå vete tusan!!! Kommer HM och Renault och Pfizer dra sig ur Ryssland helt… ganska tveksamt! Det är ändå en av världens viktigaste konsument marknader!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.