Wallstreet Week är tillbaks – SE DEN

Var är vi på väg egentligen? Som jag sagt tidigare så har lönedatan nästa fredag alt NFP veckan efter potential att ge aktier en knuff i endera riktning. Svag data = sjunker FED Fund rate ytterligare vilket betyder att höjning skjuts på framtiden = räntorna sjunker = dollarn svag till flat = aktier upp. Eller så överraskar datan och då blir det tvärtom. Ingen vet hur datan kommer bli, men rent statistiskt, eller ”odds” mässigt, så borde den vara som den varit… dvs enligt trend!

Senast kom core inflation in på 1,7%…. den 30e har vi ECI löner samt Core PCE, sen den 8 maj kommer NFP Löner…. och det finns ingen i marknaden som tror att datan kommer in på ett sätt som får FED att agera, åtminstone inte i Juni…. och snart inte heller i September.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.