Ha en skön sommar!

Nu checkar jag ut för fyra veckors semester. Inläggen kommer bli glesare under den här tiden… men jag antar att ingen är sugen på att läsa en torr börsblogg när man kan vara på stranden ändå!

Vad beträffar marknaden är min ståndpunkt alltjämnt att Aktier rent strategiskt är oattraktiva. De har de varit sedan november 2013. Sedan dess är det bara räntor och flöden som drivit dem uppåt och gjort dyra aktier dyrare. Om man, som jag vill se minst 15-20% hyfsat säker uppsida för att ta risken i aktier så är det inte STRATEGISKT KÖP nu. Taktiskt/tekniskt däremot så ser aktier otroligt intressanta ut. Hela området 1,480-1,540 är ett köpintervall och det finns inget som tyder på att flödena kommer vända så länge som inte ränteläget radikalt förändras. Som det ser ut befinner vi oss fortfarande i Våg 3 sedan botten 2008 och det finns goda chanser att vi noterar nya ATH längre fram. Köp teknisk/taktiskt alltså!

Totalt sett är jag Neutral.

Mycket, för att inte säga allt, hänger nu på Grekland. Får vi ett JA på Söndag så tror jag det stundar sommarrally. Blir det ett Nej så lär det gå ner, men ganska snart finns det goda chanser att EU presenterar en Grekvänlig lösning. Den 20 juli ska EU lån rullas över och den 30 juli så tror jag det är sista dagen IMF pengarna ska betalas. Base case är fortfarande att EU inte vill att Grekland ska defaulta. Inte för att de bryr sig om grekerna, utan att Euron är för stor och viktig, för att den ska få skamfilat rykte pga några sketna Greker. En annan aspekt är att Europa faktiskt repar sig, stöttat av halverade energipriser och svag valuta (pga QE från Draghi). Men recoverien är bräcklig. I det läget äventyra hushållens och företagens Konfidens känns ju inte så smart. Därför kan ett nej innebära ett väldigt fint köpläge, om det leder till en deal kort därpå. Men det gäller att jobba med Stoploss om allt går åt h-e.

Lycka till!

/GaStan

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ha en skön sommar!

 1. Staffan Kjellin skriver:

  Jag önskar dig en trevlig semester och tack för dina initierade och stimulerande skriverier.

 2. Fredde skriver:

  Tack för en bra blogg och trevlig semester! Själv kommer jag att vara på semester några veckor i Grekland och fundera på vad ‘whatever it takes’ egentligen betyder 🙂

  • GaStan skriver:

   Härligt!!! Ser fram emot en fieldreport vid hemkomst!!!

   • Fredde skriver:

    Hehe absolut! Kan meddela att det fortfarande finns cash i bankomaterna men att man inte kan betala med kort på restauranger med mera. På hotellet är det ok med nota på rummet vilket kanske förvånade mig något. På just denna ö verkar det vara business as usual för turister åtminstone, bara man har cash

 3. RA skriver:

  Trevlig sommar och tack för en mycket bra blogg!

 4. david skriver:

  Trevlig sommar och tack för en bra blogg!

 5. Fredde skriver:

  Merkels strategi verkar mer likna ett martingale system? Tänkte på det här klippet från filmen swingers:
  https://m.youtube.com/watch?v=7KBCYKW3Gyo

 6. samanakbarian skriver:

  Hej! Har precis hittat till din blogg, intressant läsning. Ser framemot nya inlägg till hösten! P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.