Grekland betalar

Idag får Grekland pengar av EU, som de använder för att betala av ett lån, till EU… 🙂

http://www.di.se/artiklar/2015/8/20/forsta-utbetalningen-till-grekland/

Trodde ni att de fick 86miljarder för att ha skoj för… hehe… nej då. De får pengar av EU, för att kunna rulla över lån, till EU. Ok, jag raljerar något men i princip är det så!

Grekiska 10-åringen ligger på 9,5%…. hmm marknaden verkar inte ta till sig att pengarna är säkrade. Men är väl skeptisk till om grekiska folket kommer tolererar reformerna och budgetmålen… så att de till slut röstar in en ny Tsipras… som faktiskt menar vad han säger, och inte till slut gör som Långivarna säger… jag förstår marknaden, det är värt en riskpremie!

Oljan föll till 47usd…. stora lager i USA. Utbudet fortsätter pressa priset. Undrar hur lågt det kan gå om även dollarstyrkan skulle kicka in senare? 44, 34, 24???

Annars gläds jag åt att vi imorse täppte sista gapet på nedsidan. Hade varit fint med uppgång härifrån, dessutom högre botten än 1,508 🙂 …. men marknaden känns så sur, så det känns ju rätt långt borta. Tvärtom verkar de flesta vara inne på återtest av 1,508 och troligtvis 1,475-1,485. Det är också fina nivåer. Men brott av 2011 trenden då? Nej, det tror vi inte på ännu… i vart fall inte förrän FED har bestämt sig att höja räntan med 100-200 punkter (25 i taget dock)… och där är vi inte än. Åtminstone inte om man får tolka räntemarknaden, 2 åringen ligger på 0,67… inte 0,97%. Igår kom core Cpi in i USA på 1,8 mot väntat 1,8 och fg 1,8… gäsp. Den reflekteras av core PCE på ca 1,3%… och det är egentligen den senare som FED anser vara den verkliga inflationstakten. Nej om Yellen nu är databeroende som hon säger så har datan hittills inte supportat en höjning.

när man läser detta så får man ju det bekräftat!

http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3923824.ece?extcmp=newsletter|15284715|2015-08-20

Tror ändå att detta är ett hyfsat köpläge…

Njut av sensommaren!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.