PMI del 1

I natt kom PMI från Kina.

Officiella Mfg PMI sjönk till 49,0 mot väntat 49,4 och fg 49,4. Den sämsta på 4 år. Markit Mfg PMI sjönk till 48,0 mot väntat 48,4 och fg 48,4. Det officiella Service index PMI kom in på 52,7 mot fg 53,5 (lägsta sedan 2008). Allt är dåliga siffror och indikerar att tillväxten i Q1 är svag. Vissa argumenterar för att Nyårseffekten har påverkar siffrorna mer än vanligt, men det är ett klent argument då fallet är större än den normala nyårseffekten. Ovanpå detta har vi real-ekonomiska indikatorer som faktiskt bekräftar ovan utvekling.

Datan suger, och hade det inte varit för att centralbanken hade sänkt RRR-räntan med 50 punkter så hade det kunnat bli rejält rött. I stället stärktes Renminbi Spot något och marknadseffekten blev balanserad.

Sen var det Europas tur!

Tyska Mfg PMI kom in på 50,5 mot väntat 50,2 och fg 50,2. Motsvarande siffra från EZ landade på 51,2 mot väntat 51,0 och fg 51,0. Det är ju knappast bra data, men det fanns nog en hel del där ute som tänkte att risken är att den dippar under 50. Så viss relief är det.

Oljan handlas kring 37.. ok
2 åringen kring 0,80%…ok

Det är inte Risk off. Men det är knappast Risk On heller.

Det är lite av ett mellanläge. I eftermiddag kommer datan från USA.

To be cont.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.