Stiltje?

Ja det är lite väntans tider på börsen.

Oljan var uppe i 41,50 som högst igår. Det kan ha varit en temporär topp faktiskt, och jag tror att det kan vara dags för lite rekyl mot 34-36 området. Givet att det inte kommer något oväntat från Supply sidan, eller att dollarn kraftigt försvagas. Det intressanta är att den kan ha brutit trenden från förra året. Om det stämmer så är 27usd botten. Om det är botten kan OMX 1247 också vara botten. Det hade ju varit rätt skönt. OM trenden är bruten väntar 42,50-43,50 längre fram under våren. Man kan också tänka sig 48,50-54,50 längre fram men då bör det finnas fundamenta som stöttar detta. Inte bara en teknisk trade. Längre än 54,50ish bör vi inte gå givet hur supply demand spreaden ser ut.

Från Kina kom handelsdata. Exporten föll 25,4% YoY mot väntat -14,5 och fg -11,2. Importen föll 13,8% YoY mot väntat 12,0 och fg 18,8…. spontant är det risiga siffror faktiskt, men med tanke på att det varit Nyår så ska man inte dra för stora slutsatser.

Faktum är att marknaden tagit det med ro. Renminbi är stabil och börsen likaså. Ingen Kinaoro här. Så länge som Renminbi Spot håller sig nedanför 6,55 så ser jag ingen anledning till att vara orolig för Kan i det korta perspektivet.

Imorgon kommer Draghi, och de flesta verkar vänta sig att han ska sänka inlåningsräntan med 10 punkter, och höja storleken på återköp med 10-15mdr i månaden. Känns inte som någon game changer direkt.

Det är minst sagt lite avvaktande, men det känns som om vi står inför en rörelse på minst 50 punkter upp eller ner i det korta perspektivet.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.