Välgrundat eller bara bittert?

Den här debattartikeln markerar något historiskt i svensk näringslivshistoria. När Herr Lundberg sakta men säkert byggde upp makten och sedan skåpade ut tjänstemannamodellen och ett stycke svensk finanshistoria. Jag trodde att sådana här diskussioner bara förekom i vissa slutna grupper…. men Herr Löf kunde inte hålla sig. Ventilen höll inte, han är för bitter,

http://www.di.se/opinion/sverker-martin-lof-industrivardens-nya-strategi-forsamrar-agarstyrningen/

Kommer Lundberg eller någon annan svara på den här? Nej tror faktiskt inte det…

Lundberg är en girig och lurig fan, inget snack om saken. Men har Löf rätt? Kanske? Problemet är att jag gillar inte tjänstemannamodellen. Jag gillar ägare av kött och blod. Det spelar ingen roll, men man är aldrig lika rädd om hyrbilen som sin egen bil. Punkt!

Men jag gillar inte Wallenbergarnas modell heller. Varför ska de ha hundra gånger mer att säga till om jämfört med dem som investerat mycket mer pengar? Jag har aldrig gillat den modellen, men jag fattar varför de gillar den 🙂

 

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Välgrundat eller bara bittert?

 1. Lediga Ludde skriver:

  1) Lundberg har tjänat sina pengar på svensk bostadsmarknaden., Pappan har byggt hus i Norrköping med omnejd och behållt dem. Genom subventioner till bostadsmarknaden för dem som äger hyreshus så har byggmästare som Lundbergs, Wallenstams m.fl. blivit miljardärer.

  2) I början av 2000-talet försökte EU avskaffa A- och B-aktierna i Europa. De lyckades utom i ett land som fick dispens. Det var Sverige. Statsminister Göran Persson och statsråden Per Nuder och Thomas Östros kämpade som vildar för att Sverige (Wallenbergs) skulle få ha kvar A- och B aktierna.

  3) Per Nuder fick direkt efter avgång styrelseuppdrag hos Wallenbergs med mycket ekonomiskt fördelaktiga optioner. Thomas Östros blev direkt direktör på Svenska Bankföreningen. Göran Persson tjänar många miljoner varje år som rådgivare. Åt vilka vill han ej berätta.

  • GaStan skriver:

   1, ja de har varit duktiga och jobbat hårt, fast de har också haft en gynnsamt makroklimat i ryggen.

   2, Jag vet…. det var en lyckosam lobbying för dem.

   3, Sant, If you scratch my back, I will scratch yours…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.