Kort tekniskt speck!!!!

Jag hatar ordet spekulation, men det är precis vad jag gör nu. Jag lyfter den tekniska rekommendationen till Köp här på OMX 1407. Jag vet att det är kanske dåraktigt med tanke på att Trump kanske vinner, och vinner Clinton så kanske det ändå blir oroligt efteråt…. och även om vi lyckas skaka av oss valet så är det mest troliga att marknaden börjar oroa sig för FEDs december höjning, som lär slå mot multiplarna om 2 och 10 åringen ska upp med 20-30 punkter härifrån. Det är nästan lite loose-loose situation… men det är ju precis vad man har prisat in på sistone också!

Vet man med sig att man inte mentalt klarar detta ska man skita i det… men marknaden är nedtryckt, det mest troliga är ändå att Clinton vinner, och det finns potential för ett relief rally mot den bakgrunden. Om det sen vara i 2 dagar el 2 veckor vet jag inte. Men man ska inte vara greedy! Potentialen sträcker sig från 1440ish området, ända upp till 1475-1500. Hade gärna sett gapen täckas en bit upp på bla. DAX. Fundamentalt står jag fortfarande utanför… tro inget annat. Stopp loss brott av 1400, och det är inget att snacka om! Klarar man inte sälja där, även om vi öppnar på 1370 onsdag morgon… då ska man inte ta en sån här trade.

Det har rullar in en del makro!

Markit presenterade US Tjänste PMI igår. Den kom in på 54,8 mot prel 54,8 och fg 52,3.. väntat men starkt! ISM Non Mfg kom in på 54,8 mot väntat 56,0 och fg 57,1… sämre än väntat men en stark siffra. Mixar man de här två så ger de trots allt en ganska så stark bild.

Kina tjänste PMI kom in på 52,4 mot fg 52,0… starkt. Skönt att Kina levererar!

Europeiska tjänste PMI är i regel inget jag följer, men nu för tiden gör jag, den kom in på 52,8 mot prel 53,5 och fg 52,2… nåt sämre än väntat men bättre än fg, och en i absoluta termer helt ok siffra.

På det hela taget tycker jag global PMI är rätt stark, och bådar gott för konjunkturen under Q4. FED kan inte skylla på vare sig Kina, olja eller Europa som det ser ut nu…. och på hemmafronten ser det trots allt okej ut.. so far.

NFP, en mixed bag! Marginellt bra för Clinton… stöder en höjning i december… det är snabbanalysen!

NFP kom in på 161k mot väntat 173k och fg 156k. Sämre än väntat men egentligen ingen ko på isen. Förra siffran reviderades upp till 191k. Det är positivt. Så all in all vare sig positivt eller negativt i det korta. Inline! Siffran är tillräckligt bra för att FED ska höja. Det är det viktigaste. Vi får se hur räntor och SPX reagerar ikväll…. om de kan släppa sitt fokus på valet vill säga. Annars får det vänta till på onsdag. Lönerna, den viktigaste siffran, steg med 2,8% mot väntat 2,6% YoY och fg 2,6%. Förra siffran reviderades upp till 2,7%. Detta är den högsta lönetakten sedan 2009!!!!!! Inte för att den skjutsar upp Core PCE till 2%+ på en eftermiddag men ändå! Ur ett FED perspektiv pekar det på höjning. De har ju en bit kvar till balanserad penningpolitik, och det börjar bli hög tid. En höjning känns 100% ig baserat på makro. En Trump vinst kan sabba det. Sen har vi decembers makroskörd…. men hur annorlunda kan det bli. Vinner Clinton så höjer man, det är mitt call!

Verkligt inflationstryck lär vi inte se förrän lönerna etablerar sig långvarigt över 3%. Då är FED nästintill tvingade att agera… oavsett vad. Det lär bli en ny och annorlunda miljö mot den vi är vana vid…. men vi är inte där än!

Jobbdatan är inte till fördel för Trump, snarare en liten fördel för Clinton….. men om Clinton vinner så blir det garanterat höjning

namnlos2486

 

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kort tekniskt speck!!!!

 1. Lediga Ludde skriver:

  Citat från DI i dag (nätet) 7/10 2017

  Ga Stan hyllar ECB, Riksbanken, QE, norrränta, ja i stort sett allt centralbankerna hittar på.

  En som är mindre entusiastisk är f.d. Chefsekonomen vid ECB vid den tiden euron skapades:

  Citat från DI

  ”Eurons skapare” uttrycker oro över ECB:s agerande i användningen av noll- eller negativa räntor i försök att stimulera en tillväxt. Detta har använts av ECB och i länder som Japan, Schweiz och Sverige.
  Detta hindrar enligt professorn bankernas chans till återhämtning:
  ”Om detta kvarstår längre, kommer vi att se dramatiska konsekvenser för pensionsplaner och försäkringsbolag”, säger Otmar Issing till BBC.

  Otmar Issing var tidigare chefekonom vid Europeiska Centralbanken (ECB), och ses som en av grundarna till den gemensamma valutan. Men på senare år har Issing, tidigare även ekonomisk rådgivare åt förbundskansler Angela Merkel, blivit allt mer misstänksam mot det europrojekt han en gång var med och skapade, uppger han i en intervju med BBC.

  • GaStan skriver:

   Jag har aldrig varit en believer i Euron, röstade nej när det begav sig. Två stora brister som var helt jävla uppenbara, nu som då

   1, en valuta kräver en ekonomiskt homogen region. När vi röstade för euron så var det enormt stark konjunktur på Irland, vilket var i behov av en åtstramande penningpolitik, och Portugal hade lågkonjunktur, och var i behov av expansiv PP. Som medlemmar i eurounionen fick de en mellanmjölks PP som inte var rätt för någon.

   2, valutaunionen är inkomplett. Du har en gemensam pp och valuta, men alla har var sin treasury och statsskuld. ECB sätter en ränta, som det borde finnas en koppling mellan en statsskuldväxel och styrränta, men istället finns det en massa olika länder statsskuldväxlar. Vansinnigt. Anledningen till att man inte fixade det från början var att har man ETT ställe som emitterar statspapper, så har man EN statsskuld, och har man det så har man en budget, således gemensam finanspolitik…. Det var inte görbart då, och är det inte idag heller.

   Eurons införande var fel…. Och det var bara en tidsfråga innan det skulle strula!

   Det sa jag från början!

   Det enda som man egentligen hadé rätt i var att två regioner med stora handelsförbindelser och utbyten är lämpliga att ha samma valuta. Där hade man delvis rätt, men punkterna ovan missade man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.