Tick tack

FBI säger att det inte blir nåt åtal. Mexikanska Peson stärks och alla är glada igen. I förra veckan var risken stor att Trump kunde vinna, nu är den inte det. Sjukt val det här måste jag säga! Snart vet vi!!!

OMX föll från 1473 till 1405, dvs ca 5%… i spåren av Trumporo har investerar kollektivet under samma tid gått från Överviktade aktier till Neutrala.

namnlos2487

Låt säga att Clinton vinner… det finns fog för lite relief, men jag tror det kommer pågå högst en dag eller två. Sen är det tillbaks till ritbordet, och då kommer man kunna konstatera att FED kommer höja i december. Samtidigt som kvartalsrapporterna har varit okej, men inte lett till några upprevideringar.

Från Europa har 68% rapporterat (ev eurostoxx 600), och Vinsttillväxten YoY ligger på ca 5%. Det är inte fy skam ur ett historiskt perspektiv. Rensar man bort Volkswagen ligger den dock på -2%. Men det som stör mig är att Fy16 inte har reviderats upp nämnvärt, och inte Fy17 heller. Alltså har inte Fwd12m reviderats upp… och då har liksom inte aktier, allt annat lika, blivit billigare trots en hygglig rapportsäsong. Man kan prata rapporter hit och dit, men för mig är det enkelt. Om inte Fwd12m EPS är högre EFTER en rapportperiod, jämfört med innan. Då är det svårt att tala om en bra rapportperiod. Punkt

Oljan ville som sagt inte studsa utan föll vidare, och vi har nu touchat 45 stödet. Det är möjligt att vi får en studs härifrån. Annars måste jag säga att risken är stor att 42-43 ska testa också. Först där kan man nog slå till med stora köp släggan. Givet att det inte kommer nåt från OPEC vill säga, men den risken är nog rätt liten. Vinner Clinton imorrn, så lär det bli fokus FED, och då kan dollarn fortsätta att stärkas fram till i december. Väl nere kring 42-43 kan man köpa med target 49-50… det är fin risk reward!

namnlos2488

Från Kina kom data över Valuta reserven. Den kom in på 3,121 mot väntat 3,133 och fg 3,166. Det är ingen bra siffra, men det är förmodligen inte tillräckligt för att skaka fram en kris som aug15 el jan16. Valutan har varit svag på sistone. Å andra sidan är makro okej. Det bubblar där borta, och jag tänker att en ny period av Kina frossa är ingen OM fråga utan NÄR fråga. Sen om det leder till hard landing… det är inte säkert, men det brukar räcka för att skrämma slag på marknaden.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.