Svag dollar!

Jag noterar att sedan Trump blev president och bad pressen att dra åt helvete så försvagas dollarn. Räntorna sjunker något, men framförallt är det dollarn som reagerar mest. Om det är dollarn som ska studsa tillbaks, eller det är räntorna som är sena på bollen vet jag inte… men det hade varit fint om 2-åringen kunde gå ner mot 0,90-0,92 och 10-åringen 2,13-2,15 ur ren teknisk synvinkel.

Det intressanta är att kronans stöd inte verkar hålla utan att vi kan vara på väg mot 8,76. Dvs ca 2% styrka, vilket allt annat lika skulle kunna pressa ner OMX mot 1492ish. OMX befinner sig fortfarande i rekyl i stigande trend. Jag har ännu inte fått signaler om att den är på väg att bryta sig loss från detta… i synnerhet inte när kronan är så stark.

Guldet kan då fortsätta att stiga mot 1230-1250. Oljan mot 50,50-52,70. Eur/Usd mot 1,09 och Dollarindex DXY mot 98ish. Typ.

I förlängningen är risken hög att Dollarn ska tillbaka i sin +trend…. särskilt om inflationen börjar trilla in lite högre, påhejat av lönerna!

namnlos2545

I veckan har vi preliminära PMIs imorgon, IFO på onsdag, Chicago och Service PMIs på torsdag samt Michigan på fredag. Nästa vecka kommer NFP och ISM. Dvs det finns ett batteri av data inom de närmaste 2 veckorna som kan pusha index mot bottennivåer och/eller få oss att bryta fallande…. Spännande!

Från Kina kom data i fredags…

BNP kom in på 6,8% mot väntat 6,7 och fg 6,7
IP kom in på 6,0 mot väntat 6,1 och fg 6,2
Retail 10,9 mot väntat 10,7 och fg 10,8
FAI 8,1 mot väntat 8,3 och fg 8,3

Inline och en stor gäsp faktiskt!

Ha en bra vecka!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.