Värde och pris

Det finns ett antal saker som varje aktiesparare borde känna till och förstå. Förlusters inverkan på totala resultatet är en sån, dvs det krävs en 100% uppgång efter 50% nedgång att återställa kapitalet. En annan är ränta-på-ränta effekten, en av de kraftigaste som finns inom matematik. En tredje är skillnaden på värde och pris. Buffet är väldigt bra på detta!

saxat från AFV.se

Därför ratar Buffett Apple-aktier

Världens tredje rikaste man, Warren Buffett, vill inte satsa på elektronikbolag som Apple. Han satsar hellre på Coca-Cola.

Enligt Warren Buffett är inte elektroniktillverkare som Apple någon bra affär för honom.

– Vi har haft väldigt få i vår portfölj tidigare och vi kommer troligtvis ha väldigt få av dem i framtiden, säger han enligt Bloomberg News.

Uttalandet kommer i samband med en invigning av en fabrik i Daegu en stad i Sydkorea. Fabriken hade byggts av hårdmetall- och verktygstillverkaren Taegu Tec.

Tanken var att han också skulle åka till Japan men den resan ställdes in på grund av jordbävningen. Att aktierna sjönk i samband med jordbävningen ser han som en köpmöjlighet. Han skulle inte sålt aktierna utan snarare köpt aktier. I Japan finns många stora teknikbolag men inget av dem är han speciellt intresserade av.

– När det gäller Coca-Cola är det väldigt lätt att dra slutsatser om hur bolaget ska gå de närmsta fem till tio åren men det är inte lätt för mig att dra några slutsatser kring Apple, sa han.

Apple, som tillverkar iPhone and iPad, övertog förra året Microsofts plats som det högst värderade teknikföretaget. Men trots det är han inte särskilt imponerad av bolaget.

– Även om Apple har en fantastisk framtid framför sig är jag inte kapabel att värdera företagets framtid.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.