Euro PMI mania

STOCKHOLM (Direkt) Den franska industrins inköpschefsindex steg till 50,2 i februari jämfört med 48,5 månaden före. Det visar preliminär statistik, enligt Reuters. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades en nedgång till 49,0. Index för tjänstesektorn sjönk preliminärt till 50,3 i februari från 52,3 månaden före. Här väntades en nedgång till 52,0.

STOCKHOLM (Direkt) Den tyska industrins inköpschefsindex noterades till 50,1 i februari, jämfört med 51,0 månaden före. Det visar preliminär statistik enligt Reuters. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades en uppgång till 51,5. Index för tjänstesektorn sjönk preliminärt till 52,6 i februari från 53,7 månaden före. Här väntades en uppgång till 53,9.

STOCKHOLM (Direkt) Ett snabbestimat över euroområdets samlade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 49,7 i februari, jämfört med 50,4 föregående månad, rapporterar Reuters. Förväntningarna låg på 50,5 enligt Bloomberg News prognosenkät. Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin steg till 49,0, jämfört med 48,8 månaden före. Analytiker hade väntat sig ett index på 49,4. Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 49,4, jämfört med 50,4 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 50,6.

My komm, Datan är överlag sämre än väntat och ser man till börsen så reagerar den negativt. I absoluta termer är fortfarande datan ganska stark. Särskilt om man tror på en djupare recession i Europa i år, för då skulle den legat kring 35-45. Å andra sidan kanske vi är lite tidigt ute och ska inte dra några förhastade slutsatser. Men okej, låt mig säga så här, hade nån frågat mig i höstas om jag trodde att Euro PMI skulle ligga kring 50 i februari så hade jag sagt NEJ. Å andra sidan kanske den ligger på 40 i sommar, eller inte… det är ”the million dollar question”. Jag tror ju fortfarande att börsen prisar in framtiden, även om den har fel rätt ofta. Det betyder att lilgger PMI kring 40 i sommar så är det dags för en riktigt trist vårbörs, ligger PMI kring 55+ ja då kan trenden hålla i sig, och kommande rekyl bli högst måttlig!

Nåväl, om vi nu har toppat så var det en brilliant topp, tekniskt sett. Nedan chart la jag ut för ett par dagar sedan. OM, jag säger OM, det nu är rekyldags så ser jag viktiga stöd vid 1088,77 (gap), 1056, 1021 samt 993. Det kan gå snabbt, det vet vi. Det som talar emot är att trenden är stigande så marknaden måste egentligen ha nåt att gå på för att det ska bli en större rekyl…..

Happy trading.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.