Dagens skörd

EZ 1Q12 GDP flash kom precis…. 0,0 YoY mot väntat -0,2 och föreg 0,7……. ingen recession ännu 🙂

Varför spelar detta roll… jo i höstas när det var som värst så var jag rädd att politikerna inte skulle klarar av att hantera detta. Följden skulle då kunna bli recession, eller tom ganska djup recession. Detta skulle i sin tur få följder på börsbolagens top sales, som i sin tur resulterar i kraftigt fallande earnings… och därmed börskurser (beroende på värderingen såklart)! Nu kan vi inte utesluta att det kommer bli så ändå, men hittills kan man säga att jag har haft fel. Att eurozonen uppvisar 0,0% YoY, och inte säg -3,0%, borde göra en jäkla skillnad på hur det går för bolagen.

Sen kom tyska ZEW index, som jag är iofs lite skeptisk då det bygger på frågor till finansindustrin, som har en tendens att påverkas av det allmänna börsklimatet. Den kom in på 10,8 mot väntat 19 och föreg 23,4.

Sen kom Empire index (lokalt index för NY) på starka 17,1 mot väntat 8,5 och föreg 6,6.. en siffra gör ingen sommar, särskilt som detta index är ganska slagigt, men det supportar förbättringen av ISM.

Den amerikanska detaljhandeln kom in på 0,1 MoM mot väntat 0,2 och föreg 0,7. Något sämre, men ser man till absoluta nivån och YoY (som låg å 6,4%) så är den hyggligt bra och går hand i hand med av Michigan redovisade konsumentförtroendet. Precis som Michigan så är inte denna siffra särskilt leading, tvärtom!

Retail Sales YoY

Sen kom den viktiga CPI siffran!

CPI 2,3% YoY mot väntat 2,3 och föreg 2,7
Core-CPI 2,3 mot väntat 2,3 och föreg 2,3

Ganska väntade siffror. Märkligt att de ändå håller sig kvar på denna höga nivå när vissa leading redan indikerat att de borde falla. Nedan är chart över Core CPI YoY, titta var vi är idag jämfört med 2010…. tror knappast FED vill stimulera efter dagens siffra!

Nästa Cpi siffra borde leta sig ner mot 2 pct, med tanke på energipriserna.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.