Lite tekniska tankar

Det var många som haussade amerikanska marknaden pga valet. Man sa att historiskt har börsen gått bra inför, men även efter presidentval. Det fungerande inte särskilt bra den här gången. Marknaden peakade redan i september, för att sen tappa nästan 7% senaste 4 veckorna. Trots att den ledande makrodatan ser hygglig ut oroas man över Fiscal Cliff plus att vinstrevideringar över 2013e inte direkt har varit gynnsamma ur ett marknadsperspektiv.

Sedan toppen har vi i stort sett retracat 50% av maj-sep uppgången, och tror man på en fortsatt stigande trend borde det bottna ur i de här trakterna. Första motstånd ligger kring 1410, som är de gamla bottnarna, därefter kommer 1425-1430 (som är fg toppar, och gamla bottnar)… längre än så orkar vi nog inte i en rekyl.

Uteblir rekylen och det fortsätter att falla på, då är det något skumt i görningen, som med hög sannolikhet är kopplad till budgetåtstramningarna.

TA på SPX har alltid varit vanskligt, och jag försöker inte göra någon prognos utan detta är mer en scenarioanalys kopplad till jämnviktsnivåer.

Hursomhelst tror jag faktiskt inte det är den amerikanska börsen som kommer fortsätta att outperforma, om aktier generellt sett ska fortsätta att utvecklas väl. Det är snarare tillväxtmarknaden som ligger bra till…

Det här med att marknaden oroar sig över Fiscal Cliff är ju rätt ironiskt. Jag skrev om det redan i maj i år. Tänk om man hade använt det som skäl att stå utanför marknaden. Det hade inte varit så begåvat!

https://kortsikt.com/2012/05/07/tveklost-storsta-risken-sett-pa-lite-sikt/

Det ironiska med marknaden är att det är inte han som har mest rätt i sina prognoser som kommer tjäna mest pengar, utan han som har mest tur med markettajmingen.

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lite tekniska tankar

 1. Fredde skriver:

  Stort tack för en bra blogg! Har du några tankar kring riskerna med Feds agerande i USA? Einhorn har en bra poäng nedan.

  David Einhorn vs the Fed (ca 50 minuter in):
  http://www.livestream.com/theeconomist/video?clipId=pla_36cbc150-b893-4af6-b820-0570d08fd4da

  Även lite kul när Hugh Hendry pratar om Kina:
  “Am I sitting here with video cameras saying the Chinese economy is going to contract 23 percent? Of course I’m not,” he said. “But if we have a coffee later, I might say something different.”

  • GaStan skriver:

   Tack, väldigt intressant… att låga räntor inte leder minskat sparande och ökad konsumtion, utan tvärtom!

   I mitt LTG scenario så brukar jag ju lyfta fram, ”du kan leda hästen till vatten, men du kan inte tvinga den att dricka”.

   FEDs policy skapade ingen tillväxt, men gjorde så att vi undvek en systemkollaps (inom banksektorn) och den kanske fick oss att undvika depression…. fast det senare tror jag mer har att göra med budgetunderskott, än med penningpolitik.

   Tailrisks och FEDs balansräkning, tja den är svårare!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.