Risk off

För bara en månad sedan var investerarna överviktade mot aktier, här uttryckt som beta i portföljen. Idag ligger man på 3års lägsta!! Det gick snabbt. Fiscal cliff m.m är inte bara något media gjort något av, investerarna är uppenbart oroade och agerat därefter!

Mutual funds, dvs vanliga långfonder, Hybrid funds, typ blandfonder och longshort hedgefunds har samtliga lagt sig underviktade… den enda som ligger kvar med sin övervikt är makrofonder. Det är ju nästan ironiskt, eftersom jag tittar en hel del på makro och är rätt positiv. Är kortsiktigheten och oförmågan att se ”around the curve” i kombination med svaga Q3 som gjort att man viktar ner, och makrofonderna är smarta….. eller har den senare kategorin missat nåt och Fiscal cliff m.m kommer innebära att 2013 blir tufft, och vinst nedrevideringarna bara har börjat???? JAg vill ju inte tro på detta!

Var tog pengarna vägen? Vad tror ni? Moneymarket funds, dvs cash och växlar, och Gov bondfunds. Väldigt flyktigt kapital som lätt kan glida tillbaks in i equiteis om de har fel. Eller ligga kvar om de har rätt! Dock ska man komma ihåg att utflödena ur DM aktier var måttliga och det är fortsatt inflöde till EM aktier… så det finns mer att ta av, särskilt inom US aktier, om det fortsätter!!!

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.