Dagens skörd

US Macro surprise har slagit om till negativ för första gången sedan september förra året. 90% av tillfällen det har hänt så har ISM new order tappat följande 3 månader. Droppar New order så tror jag på rekyl.

Men jag vill samtidigt highlighta att lager kompoenten är på låga niver, och New order/Lager är otroligt viktig. En annan sak är ju att Surpriseindex har tappat de senaste månaderna till stor del pga av politik, och det ligger i mitt bull scenario att den ska gå ner för att samla kraft. Det är alltid svårt med tajmingen, men jag tror detta handlar mer om rekyl att köpa på, än brott av maj trend, och övergång till fallande trend, som i sin tur bygger på att ISM ska fortsatta att falla och surpirseindex gå mot -50. Jag hoppas alltså på att både ISM och surpriseindex ska vända upp under våren!

Namnlös1532

Precis som surpriseindex har consumer confidence datan svalnat de senaste månaderna. Det handlar mycket om Fiscal Cliff, och jag hoppas den tar fart igen!

Namnlös1530

Den här är intressant. Den visar att värdet på hushållens Tillgångar korrelerar med Savngs Ratio. Det betyder alltså, föga förvånande, att när värdet på ditt hus och aktieportfölj går ner, så konsumerar du en mindre del av din lön. Det är intressant då vare sig värdet på ditt hus eller din aktieportfölj påverkar egentligen din personal cashflow. (som ex inflation och räntor).. men det påverkar ditt consumer confidence. När värdet på sina tillgångar går upp, då känner du dig rik, och har inga problem att konsumera upp lönen.

Namnlös1531

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.