Leading or what?

Fick nedan chart, som visar SPX och ISM. Man ska inte dra för snabba slutsatser av det här, men HSBC killen som skickade den hintade att ISM brukar topppa och trenda ner ett tag innan SPX gör det, och ska mönstret återupprepas så är det nedåt som gäller för SPX framöver. Dessvärre tror jag att den hör analysen är lite för enkel. Men det är klart, går ISM ner under 50 och forsätter söderut så är det inte postivt för börsen, BASTA. Ackompanjeras detta av negativa earningsrevisions så har vi inte mycket att stå på…

Men eftersom en annan är urbotlig optimist och tror att i takt med att Balancesheet recession ebbar ut, huspriserna börjar lyfta, jobbskapandet kommer igång ytterligare, de negativa vinstrevideringarna planar ut och vänder upp, oron för Fiscal Cliff ebbar ut och beroendet av FED stimulanser avtar… så är det snarare en tids från innan ISM faktisiskt ska vända upp och börja klättra mot 60 igen. Om jag har fel, och det snarare är 45- nivåerna som väntar… ja då kan vi kallt räkna med rekyl i första hand istället!!!!

sg2013012254331

Den första februari vet vi!!!

Är det någon som sett någon sammanfattning av Amerikanska rapportperioden så här långt?

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.