Veckans sista skörd

Lite data så här innan helgen..

US Core PPI kom in på 1,7% YoY mot väntat 1,7 och fg 1,8
US core CPI kom in på 2,0% YoY mot väntat 2,0 och fg 1,9

Inflationstrycket är stabilt.. det går varken upp eller ner. Föräntad inflation enl realoblisarna och Michigan Exp Inf etc indikerar nivåer kring 3% på ett års sikt. Uppenbarligen väntar man sig en bättre konja 2H13, och därmed ökat tryck. Time will tell,….

US NY Fed Mfg kom in på 9,2 mot väntat 10,0 och fg 10,0.. inline

Michigan kom in på 71,8 mot väntat 78,0 och fg 77,6.. dåligt och tycks bero på att man inte lyckades med någon budgetuppgörelse, utan skattehöjningar är att vänta. Ska bli intressant och se vilket genomslag det verkligen kommer att få realekonomiskt.

Jag har inte skrivit så mycket om Japan och Abenomics, men det är en stor grej faktiskt!

marknaden har hittills reagerat så här;

inflationsförvväntningarna stiger…

Namnlös1588

BNP revideras upp

Namnlös1589

valutan försvagas

Namnlös1590

och börsen i Tokyo är en av de bästa i år… uppenbarligen tror marknaden att det ska fungera. Men jag är rätt skeptisk.. givet deras enorma statsskuld, och de faktum att ovan leder till högre räntor, så undrar jag om de pallar med refinansieringen, givet att de redan brottas med kraftigt budgetunderkott. Optimisten hävdar att de negativa konsekvenserna upphävs av att tillväxten skapar ökade skatteintäkter och den svaga valutan triggar exporttillväxten. Time will tell!!!

annars noterar jag att trots stigande börser är det ingen direkt Risk on, snarare Flow On, till delar av DM. EM går inte särskilt bra… och tittar man på råvarupriserna så förstår man. De är flat. Vissa skyller det på en stark dollar (dollarn har varit trade weighted stark, det är bara SEK som är starkare), andra skyller det på att EM är den som missgynnas mest om QE försvinner… nåväl. DM kan inte bara stiga och stiga utan att EM förr eller senare gör det. Intressant är att EM bonds faktiskt gått rejält mycket bättre än DM bonds.

Namnlös1591

Trevlig helg!!!

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Veckans sista skörd

 1. Roland skriver:

  Hej!
  Japan mot stupet…?
  Intressant artikel!
  http://blog.svd.se/cervenkaspengar/2013/03/14/vem-har-fel-om-japan/
  Hälsningar
  Roland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.