Nya tag

Hoppas påsken varit angenäm. Själv tillbringade man några dagar i Skåne, som dessvärre var riktigt kallt!

OMX konsoiderar i intervallet 1178/1223… brott av endera triggar att fortsätta i den riktningen! Vilket det blir vågar jag inte svara på. Med tanke på all politisk risk och dessutom svag makro borde det barka söderöver, men med tanke på hur stark marknaden är trots negativ info, så är det ett tecken som pekar på att vi kan fortsätta? SPX ska självklart nå en ny ATH, den gamla ligger på 1576,09.. dit är det tiondelar!

April/Maj är annars rekylmånader och rent tekniskt hade det varit lämpligt. Men så länge som trenden är uppåt ska man sitta kvar!

Namnlös1599

Från Kina hade vi PMI

NBS Mfg Pmi kom in på 50,9 mot väntat 52,0 och fg 50,1… inget drag ännu
HSBC Mfg PMI kom in på 51,6 mot fg 51,7.. bekräftar ovan

Från Europa hade vi också PMI;

Tyskland Mfg PMI kom in på 49,0 mot flash 48,9 och fg 50,3.. gäsp
Fr Mfg PMI kom in på 44,0 mot flash 43,9 och fg 43,9.. gäsp

Europa Mfg PMI kom in på 46,8 mot flash 46,6 och fg 47,9.. gäsp.. new order var nåt piggare

Från Europa hade vi även M3 som kom in på 3,1% YoY mot väntat 3,3 och fg 3,5.. gäsp

Datan pekar på en patient som inte är på tillfrisknande, men inte döende heller… det är nån typ av Koma, och givet hur politikerna hanterar krisen så är jag nästan imponerad av att det inte ser värre ut!

I USA har vi haft en hel del…

Durable goods kom in på +5,7% YoY mot väntat 3,8 och fg -3,8.. starkt
ex transport -0,5 mot väntat +0,5 och fg +2,9.. så det är här det spökar alltså

Case Shiller huspriserna kom in på 8,1% YoY mot väntat 7,9 och fg 6,8… starkt även om Mr Smith inte ännu känner någon radikal skillnad.

Cons Confidence (från CB) kom in på 59,7 mot väntat 68,0 och fg 68,0… skatteåtstramningar

Chicago PMI kom in på 52,4 mot väntat 56,5 och fg 56,8.. ajajaj
new order 53,0 mot fg 60,2… ajajaj

och mycket riktigt blev ISM dålig

US Mfg ISM kom in på 51,3 mot väntat 54,2 och fg 54,2… extremt stort tapp mot förväntat, trots att nivån är ok
new order kom in på 51,4 mot väntat 57,8… mkt svagt
employment 54,2 mot väntat 52,6… den enda ljusningen

US Mfg PMI kom in på 54,6 mot fg 54,9

Totalt sett en rätt svag skörd data som visar att USAs så självklara recovery, relativt sett, inte är att lita på. Jag har sagt det tidigare, räkna inte med att någon världsdel, inte ens USA, klarar av att divergera för mycket för länge utan att ha resten med sig. Surprise index vände ner!!! Räntorna sjönk något, men aktiemarknaden skiter i vilket. Det verkar som om säljarna inte får fäste oavsett nyheter. Vad handlar detta om? Skiter den ”felaktiga” rotationsteorin” i vad som händer i ekonomin. Den har bara bestämt sig att aktier är det man ska ha de kommande 5 åren? Njae, jag tror att marknaden resonerar lite så här:

”Det är rätt dåligt nu i ekonomin, men det blir bättre efter sommaren. Man ska sälja aktier när det ser bra ut, det har fungerat innan och fungerar fortfarande. Att vi dessutom kör igenom skatteåtstramningar får sentimentsdata att temporärt att hicka till… har ingen guidande effekt egentligen. Den kommer repa sig. Det viktiga är att huspriserna fortsätter i rätt riktning, det är nyckeln för den Amerikanska ekonomin. Det gör att vi successivt kan gå från en börs som bara tittar på ISM och FED protokoll till en som värderar bolag like in the good old Days. Dessutom är många underexpoernade aktier (hur man nu kan vara det när det måste funnits nån köpare till alla de aktier som tidigare sålts?). ISM då, den är väl viktig, och den var väl dålig. Njae, den är fortsatt över 50, den kan lika gärna studsa tillbaks på lite bra nyheter. Men den får inte landa på 47 nästa gång.. .då jävlar!!! Nej, nu tittar vi framåt på Q113, den kommer bli risig i absoluta tal, men det har man tagit höjd för. Kanske leder den till höjda prognoser för FY13e med lite tur…

Lite så tror jag marknaden resonerar… men jag tror faktiskt de kan få rejält fel med Q113 rapporterna, de kan tvärtom leda till nedrevideringar, något som jag inte marknaden orkar stå emot… till skillnad från en svag ISM.

Imorgon har vi Non-Mfg Ism och på fredag VIKTIGA NFP.

Lycka till!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nya tag

  1. fredde skriver:

    Intressant affärside 🙂
    http://www.cajamicolchon.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.