Har du missat nåt?

Börsen rekylerar från ett översålt läge och många frågar sig…. oj vad starkt det är, med tanke på det tråkiga nyhetsflödet;

Makro: Bortsett från vissa greenshots i Kina så har datan varit risig. Främst den ledande sentimentsdatan, och i mindre utsträckning den laggande hard fact datan.

Vinster och värdering: Har något hänt med revideringarna? Nej då, de är fortsatt svaga. Bortsett från i Japan. Värderingarna är visserligen låga i Europa och GEM, men cheap for a reason. I USA handlas at average.

FI och Risk: Vix, räntemarknaden, valutamarknaderna etc flaggar knappast för någon större förbättring

Sentiment och flöden: Vi hade inflöden till aktier i början av året, och fonder gick från att vara underviktade aktier till neutrala. Man finansierade detta genom att sälja moneymarket funds. I mars såg vi nya utflöden. Detta anser jag är enda drivande faktorn till börsen just nu, dvs att det finns ett underliggande köptryck för aktier. Detta skulle baseras på att framtiden, inte nuet, ser bra ut. Främst 2H13 men även 2014. Det är ett järvt bett, för vi vet väldigt lite om framtiden.

Eller är det bara en klassisk urblåsning vi ser? Dvs trots att det mesta är negativt så ska det sista köptrycket pysa ut, innan säljtrycket tar över? Den typen av marknad brukar just kännetecknas av att all info tolkas positivt.

Global Surpriseindex hann inte så långt innan det var dags att vända ner

Namnlös1604

Ska man tolka marknaden rätt, dvs att europeiskt cykliskt har underperformat, ska IFO kapsejsa härifrån. Det känns inte så troligt. Jag tror det kan bli lite av en sell the rumours – buy the fact thing. Dvs europeiskt cykliskt, inkl klassisk svensk verkstad, kan bli köpläge på dåliga data framöver. Detta bygger naturligtvis på att jag trots allt är optimist sett på lite längre sikt!!!

Namnlös1605

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.