Läsvärt – Det här är Sverige 2013

De flesta har säkert läst den redan, men jag hade faktiskt missat den!

http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3750705.ece?mobileUserChoice=www

Nej det är inte nuvarande regerings fel. Hela globaliseringen, tillväxtmarknadernas framväxt, datoriseringen (internet), global penningpolitik med fokus på inflation och Sveriges integrationspolitik de senaste 30 åren är bara några av många många skäl som i en ytterst komplex sammansättning bidragit till dagens situation. Jag tror vi delvis överskattar politikerna och arbetsförmedlingens förmåga att skapa jobb åt folk. Det är företag som skapar jobb. Företag är konkurrensutsatta, konkurrens från hela världen, direkt eller indirekt. Jag måste också säga att jag tror på lärlingsutbildning, utan att egentligen ha någon vetenskaplig grund för det. Tyskland verkar ha hittat en modell som funkar. Men man vill ju inte att det blir en fälla där ungdomar får löner de inte kan leva på och där företagen utnyttjar billig arbetskraft. Sverige måste bli bättre på servicenäringen. Jag håller på att renovera ett hus, och jag förundras hur komplicerat det är att köpa tjänster. Borde inte marknadskrafterna för länge sen gjort att bara jag andats tanken på ett renovera för X antal kronor, så borde det nästan lösa sig själv. Visst, man kan alltid anlita en arkitekt, en inredningsarkitekt och någon dyr byggfirma med helhetsentreprenad… köra byggmöten en gång i veckan och allt går som ett rinnande. Men det blir förbaskat dyrt. Jag menar en lösning som passar alla….

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.