SPX tekniskt

Normalt sett tittar jag tekniskt på OMX, men visst är det så att korrelationen oftast är hög mot USA, och SPX. Inte för att de behöver gå lika bra eller dåligt… utan mer att går SPX upp en dag, så gör även OMX det.

SPX har nu precis varit uppe och stämt av topparna från januari. Låt mig först slå fast en sak. En rekyl är i antågande. Marknaden är rejält överköpt och uppgången senaste två veckorna har varit imponerande och med gap.

Den här uppgången kom som en överraskning faktiskt, då jag tyckte mig sen i sälj signal den 3 februari. Men SPX älskar att finta. Säljsignaler är oftast köpsignaler.

Därför tror jag chanserna är rätt stora att vi bryter upp och noterar en ny topp. Kanske orkar hela vägen upp till trendtaket kring ca 1880? Marknaden kommer vara euroforisk, och just där toppar det ur!

Eller vänder det ner redan här.

Rekylen storlek behöver vi inte gå in på ännu, men jag har ju länge hoppats på gapstängning vid 1733… men det är väl att hoppas på för mycket.

Allt handlar om en härligt mix av politisk risk i vissa tillväxtmarknadsländer + vädereffekten ska försvinna i mars datan….

Namnlös1765

Trevlig kväll!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.