Känns datan dassig?

Jovisst har ISM, NFP mfl inte varit så stark på sistone och mycket riktigt har surpriseindex vänt ner för DM. EM däremot har inte gjort det! Det intressanta är att DM börserna handlas inte långt från sina toppar medan det har surnat till rejält i EM. Normalt sett så har faktiskt spreaden mellan DM/EM surpiseindex en ledande effekt på den relativa avkastnigen. Normalt sett borde EM alltså outperformat DM sedan datan började komma in sämre. Men det har den alltså inte gjort. Vad beror detta på? Jo, Ukraina, Argentina, Turkiet, Kina mfl anses vara de största riskfaktorerna i världsekonomin. Med all rätt, om man tittar på vad som händer i Kiev… MEN, the big MEN, om den turbulensen lägger sig och inte får några spridningseffekter globalt, samtidigt som den ekonomiska datan fortsätter att komma in OK i EM… ja då tror jag att dagens nedgång tar oss ytterligare ett steg närmare ett köpläge ur ett lågsiktigt perspektiv.

Namnlös1764

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.