och där studsade surpriseindex

NFP kom precis, och slog förväntningarna trots dåligt väder. Det borde ge konjunkturhaussarna vatten på kvarnen…även om det faktiskt är konsensus att recoverien ska tillta i år.

Så här skriver Penser;

USA : Bättre sysselsättning under februari

Mellan januari och februari ökade sysselsättningen med 175.000 personer, vilket var 26.000 mer än väntat. Samtidigt reviderades de två föregående månaderna (december + januari) upp med totalt 25.000 personer.

Inom den privata sektorn ökade sysselsättningen med 162.000 personer och inom den offentliga sektorn med 13.000 personer. Trots det fortsatt svåra vädret ökade sysselsättningen med 15.000 personer inom byggsektorn. Det svåra vädret tycks mest ha påverkat sysselsättningen inom detaljhandeln som minskade med 4000 personer efter att ha minskat med 23000 månaden innan.

Trots att sysselsättningen ökade mer än väntat så ökade arbetslösheten från 6,6 till 6,7 procent (förväntat 6,6 procent).

Enligt hushållsenkäten, som ligger till grund för arbetslösheten, ökade sysselsättningen endast med 42.000 medan utbudet av arbetskraft ökade med 264.000 personer, vilket medför att arbetslösheten ökade med 223.000 personer, eller från 6,6 till 6,7 procent av arbetskraften.

Det svåra vintervädret som påverkade sysselsättningen negativt under december och januari har troligen haft en negativ effekt även under februari, dock i betydligt mindre grad än de två föregående månaderna.

DB lyfter fram lönerna som det viktigaste i samband med rapporten… dvs att löneinflationen tilltar fortfarande. Detta kommer på sikt, om det håller i sig, ge avtryck i inflationen.. vilket leder till högre räntor, och ny policy från FED!!!

Det är intressant att se att börserna inte direkt att reagerat på siffran, mer än att det gått ner lite faktiskt. Början man störas av högre räntor? 10åringen däremot for rakt upp till 2,82%. Räntemarknaden känns ibland sååå mycket smartare!!!

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.