Krim vill bli ryskt

Man kan ifrågasätta valet på många sätt… med 97% av rösterna är det ju nåt som är riggat, alternativt de som vill tillhöra Ukraina är i minoritet och inte ens vågar gå och rösta. Att man dessutom kan göra en folkomröstning på det här sättet verkar ju vara klart tveksamt. Men Ryssland är inte ensamma om att göra tveksamma saker legalt sett. Jag tycker ingen har vitt mjöl i påsen ur det perspektivet, inte ens EU.

Men tittar man på kartan nedan och betänker att Svarta havs flottan ligger där så är det som händer inte så ologiskt egentligen!

Namnlös1785

Det man pratar lite för lite om är det övergripande problemet. Problemet är när ekonomin går dåligt, folk inte har jobb och missnöjet växer, vilket har varit ett faktum i Ukraina under många år. En liten elit bestående av Oligarker av Rysk modell har roffat åt sig det mesta. Missnöjet är stort och då blir alternativ kostnaden att ta strid blir låg. Det är grogrunden till de flesta konflikter i modern tid. Därför är ekonomisk tillväxt också nyckeln till att undvika konflikter. Vem pratar om Irland, Island, Baltikum nu för tiden? Nej ingen, men de har också utvecklats i rätt riktning. Så till er som tror att den nya ledningen i Ukraina är den rätta, se vilka som styr. Det är lokala oligarker som fortsätter att sko sig. Det kommer garanterat sluta i tårar. Ryssalternativet är kanske inte legalt osv…. men det lär bli lugn och ro på Krim den dagen det är en del av Ryssland, om det nu blir så???

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Krim vill bli ryskt

  1. Fredde skriver:

    Funderar på vad som är bäst Rysslands och Kinas råvaror eller USAs och Europas konsumenter.. Takes two to tango

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.