NFP Inline

NFP kom in på 192k mot 200k väntat… inline. Föregående siffra reviderades upp till 197k, från tidigare 175k. Starkt.

Timlönen steg med 2,1% YoY mot väntat 2,3 och fg 2,2%.

Hmmm, rätt bra siffra men räntorna, särskilt de korta dyker. Vad betyder detta? Antingen att man egentligen hade trott på en starkare siffra, och man nu inte är särskilt bekymrad över löneinflation – dvs vanlig inflation – dvs ändrad politik från FED…. och därmed köper man oblisar igen!

Aktiemarknaden har hittills tagit siffran med ro.

Vi får helt enkelt se hur USA beter sig ikväll… siffran lär i varje fall inte få FED att ändra på sig!

Så här skriver Penser:

Mellan februari och mars ökade sysselsättningen med 192.000 personer vilket var 8000 mindre än väntat. Å andra sidan reviderades de två föregående månaderna, januari + februari, upp med totalt 37.000 personer.

Hela ökningen kom inom den privata sektorn medan sysselsättningen var oförändrad inom den offentliga sektorn. Inom den privata tjänstesektorn ökade sysselsättningen med 167.000 personer, där det bör noteras att sysselsättningen åter börjat öka inom detaljhandeln efter minskningar två månader i rad i samband med det extremt kalla vädret. Byggsektorn fortsätter överraska på uppåtsidan och under mars skapades det 19.000 nya byggjobb.

Arbetslösheten, som bygger på en hushållsenkät, låg kvar på 6! ,7 procent mellan februari och mars. Enligt hushållsenkäten ökade sysselsättningen med 476.000 personer men eftersom utbudet av arbetskraft ökade med 503.000 personer ökade arbetslösheten med 27.000 personer. Som andel av arbetskraften låg dock arbetslösheten kvar på 6,7 procent.

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.