NFP ger ingen anledning att höja

NFP kom in på 223k mot 228 väntat, och fg 85k (nedreviderat från 123k)

Marknaden reagerar spontant negativt, för det uppfattades som en ”halvdålig” siffra.

Men faktum är att timlönerna kom in på 2,2% YoY mot väntat 2,3% och fg 2,1%. Precis som ECI som kom förra veckan så är det klent tryck på lönerna, och det är främst dem som driver Core Service Inflation. Core goods påverkas mest av den starka dollarn.

Från ett inflationsperspektiv kan man alltså säga att den här datan inte ger FED anledning att höja, och därför borde det innebära att räntorna inte stiger mer nu, utan att 2,31% på US10yrs var toppen. Tvärtom finns utrymme för att de ska falla tillbaks något, vilket gynnar aktiemultiplarna.

Givet att man tror att konjunkturen kommer vara OK, och vinstprognoserna kommer hålla någorlunda så är detta bra för aktier.

Konkulusionen är alltså att dagens data inte tvingar in oss i 4e vågen/korrektionen, utan att vi fortfarande är i 3e vågen. Huruvida vi ska sätta en ny topp eller inte är svårt att säga. Men chansen är god att vi såg botten på 1558 igår, även om det hade varit mer tekniskt önskvärt med en avstämning kring 1540. Bryts gårdagens högsta på 1,610 så tycker jag därför att man bör hoppa på igen. Taktiskt KÖP alltså!

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.