Inflation och sånt

Inflationen kom in i Sverige precis… CPI rensat för ränteeffekten dvs CPIF kom in på 0,7% YoY, mot 1,0 väntat och fg 0,9. Tror inte Ingves är så glad över detta.

Leder det till ytterligare räntesänkningar? Det är inte jag rätt person att svara på. Det beror mycket på hur Euron utvecklas, och mer mot 9kr är han nog nöjd, stiger den borde han vara missnöjd. Sen beror det på hur Draghi väntas agera närmaste månaderna… Tyska bunden har ju börjat stiga sen en tid, och prisar in mer tillväxt, mer inflation och mindre Draghi!

I USA är vi aktienördar glada över att lönerna håller sig på mattan… men det är inte en OM-fråga, utan en NÄR-fråga.

saupload_weekly-unemployment-claims_thumb1

Visserligen var arbetslöshetsstöden lägre i antal på 60/70 talet, men ställer du det i realtion till Labour Force så är den record low

saupload_Unemployment-IC-to-CLF_thumb1

Å andra sidan kan du hävda att Labour force är rätt liten för participation rate är låg… men då kan du hävda att Participation rate är låg för att många gått i pension.

Hursomhelst… löneinflationen är ett faktum, frågan är när och till vilken nivå, och vad blir nettoeffekten givet dollarns effekt på importpriser. Tur att man inte sitter på Yellens stol 🙂

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.