Företagsaffärer väcker en varningsklocka

Ur ett tajming perspektiv är den klart trubbig, men man ska ha det i bakhuvudet!

Namnlös2061

Även CS tittar på förutsättningarna för att vi är i en bubbla… och de är små

Namnlös2062

ps.

Inflationen kom in bra i Sverige. CPIF, som mäter den underliggande inflationen steg till 1,0% YoY. Högre än väntat. Förra våren låg den nere kring nollan, så Ingves är säkert glad. Detta i kombination med att räntorna stärks i Europa gör att Ingves inte behöver stimulera mer som det ser ut just nu! (och för alla er som tror att Riksbanken bara tittar på inflationen som en isolerad siffra, läs på! De är i grunden bekymrade över den svaga tillväxten. Inflationen, om man mäter den rätt, är ett uttryck av tillväxt i kombination med kapacitetsutnyttjadet (främst arbetskraftsutbudet i ekonmin). Normalt sett är hög inflation ett uttryck av hög tillväxt och tvärtom, men tidigt i en cykel, så kan tillväxten vara stark, men inflationen låg då resursutnyttjandet är svagt. På samma sätt kan låg tillväxt sent i en cykel vara förenligt med hög inflation då resursutnyttjandet är högt. Inflationen är ingen isolerad siffra, utan rätt mätt en temperaturmätare av ovan). Sorry för överinlärningen, men det är många som inte förstår detta!

Från USA kom detaljhandeln, som var snäppet starkare än väntat. Det kom även in importpriser som var rätt stabila men visar ändå att dollarn och oljan stabilisering gör att de verkar ha bottnat, åtminstone sett till YoY. Detta borde även glädja Yellen…. vi får se hur 2 åringen tar sig?

Vad beträffa OMX så har marknaden studsat. Jag stoppar ur mig om vi bryter ner under 1,596 (korrat, det ska vara lägsta 11/6)… för då börjar nog resan mot 1,480-1,540…. på ovansidan har vi motstånd kring 1,645ish.

Rent tekniskt är vi i våg 3. Frågan är om vi har toppat eller inte? Har vi inte det så går det att tjäna bra pengar på en buy the dip strategi. Har vi toppat så kan man inte det utan stå utanför i väntan på våg 4 korrektionen som kommer bli rejäl och erbjudavett mångårigt köpläge. Det är knepigt!

ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.