så var man orolig över Kina igen…

Ännu en svag PMI siffra från Kina…. och marknaderna drar öronen åt sig.

Jag saxar från CS:

China’s PMIs indicate manufacturing contracted further; China said to order banks to hold reserves for currency forwards

China’s official manufacturing PMI contracted to 49.7 in August – a 3 year low, matching the median estimate. This fell below the 50.0 reading in July. Most of the key sub-indices dropped below the 50-benchmark. The new orders moderated to 49.7, while new export orders dropped to 47.7. Such combination suggests weakness in both domestic and external demand. The non-manufacturing PMI also declined, falling by 0.5 pts to 53.4 in August.

Separately, the final August Caixin manufacturing PMI was revised marginally higher to 47.3 from the preliminary estimate of 47.1. The Caixin services PMI also dropped, falling to 51.5 in August from a reading of 53.8 in July.

Namnlös2087

Rent tekniskt är jag glad för den svaga Kina datan…. då efter ett det stora augusti fallet var det helt naturligt med en studs. Den har vi nu fått. Check. Frågan är, blir det en V formation efter lite andhämtning, eller är det nya lows som väntar? Jag vet inte, jag står utanför, men har numera en omvänd SL att navigera efter.. dvs 1,512. Bryts den så hoppar vi på igen!!!

Dock gör det nya läget att vi kanske ska ha en tids konsolidering i ett ganska brett intervall. Åtminstone så länge som osäkerhetsmotmenten finns kvar. Det kan mycket väl bli en konsolidering i ett intervall som spänner över 150 punkter, dvs ca 10%…där man gör rätt i att sälja när alla är positiva och tvärtom. Time will tell…

Idag kommer PMI från Europa och USA!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.