Glimma av hopp?

http://www.di.se/artiklar/2015/8/31/exminister-vill-leda-fi/

Om han blir chef, då kommer ni se på fan! Är det nån som inser djupet av problemen så är det han….

Det här var det mest hoppfulla jag läst på länge… Hoppas, hoppas!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Glimma av hopp?

 1. Staffan Kjellin skriver:

  Tyvärr så blir det nog inte den kandidat du vill. Storbankerna har en mycket bättre. Kerstin av Jochnick som var chef för övervakningen av Finansinspektionen år 2007. Året när allt hände. Hon övervakade inte alls. Skandalen var ett faktum.

  Men som tack för att hon inte övervakade storbankerna blev hon chef för Svenska Bankföreningen och sedan vice riksbankschef,

  Läs DN-journalistens, då Affärsvärlden, Birgitta Forsberg vidräkning med af Jochnick. Slå på Jochnick och Forsberg.

  Undra på att storbankerna vill ha tillbaka henne och inte Ga Stans favoritkandidat som väl är beredd att göra sitt jobb.

  De medarbetare på Finansinspektionen som INTE gör sitt jobb, blir belönade med anställning på storbankerna efteråt. De som GÖR sitt jobb, hamnar ute i kylan och har mycket svårt att få ett jobb igen.

  Den svenska korruptionen i sin prydno.

  • GaStan skriver:

   Det är ju förfärligt om det stämmer det du skriver. Å andra sidan kanske man inte ska bli förvånad.

   Jag tror mig veta två saker;

   1, En mycket nära vän till mig är god vän till Norman, och enligt utsago är han skärpt som få, och är hård i nyporna. Rätt bra egenskaper när du ska styra över de 4 bankerna. Anledningen till att han inte fick till det som minister, är att Borg fick hålla tillbaks honom på en rad punkter. Politiken höll honom tillbaka!

   2, Jag har en annan god vän som arbetar på Finansinspektionen. Han säger att en stor förklaring till avhoppen tidigare berodde på att de visste vad som behövdes göras, men fick inte mandat för det. De kände sig som bakbundna marionetter. Då vill man inte vara kvar. Vissa tror att det har handlat om feta löner från privata sektorn, som lockat dem. B-S!!! Med rätt verktyg tycker de här personerna att det är världens roligaste jobb. Eller som min kompis bruka säga ”folk tror att vi är torra byråkrater, som bara vill göra det jobbigt och trassla till det för finansbranschen”. så är det inte alls….. det enda vi vill är att sätta dit folk som skor sig på vanligt folks bekostnad. Det är det roligaste som finns. Alltså lite snut jargong över det. Men om man inte har verktygen, då är det förmodligen världens tråkigaste jobb, och då kan man lika gärna gå till ett jobb i privat sektor som betalar dubbelt så bra!

 2. Staffan Kjellin skriver:

  Som var chef för den avdelning på Finansinspektionen, som övervakade bankerna skall,det stå ovan.

 3. Staffan Kjellin skriver:

  Det här gjorde biträdande finansministern Peter Norman i förra Aliansregeringen.

  1) Han införde Norman-beloppet som avslöjade kostnaderna som bankerna tog som avgift för sina fonder. Ett nytt sätt att mäta fonder helt enkelt.

  2) Frågan är om inte lagändring den första juli 2014 är det bästa Alliansen gjorde under sina åtta år vid makten. Det var Peter Norman som var pappa och genomförare till den lag som är helt okänd i Sverige.

  Bankerna kan nu inte säga upp bostadslånen och begära vräkning på bostadsrätter och villor så länge som

  a) Kunden betalar uppgjord ränta

  b) betalar efter avtalad amorteringsplan

  Det är ju detta alla belackare av den s.k. bostadsbubblan befarat skulle hända i Sverige om priserna plötsligt bara skulle falla långt under belåningsvärdet och bankerna skulle gestalta om hela lånets uppsägande med panikförsäljningar som följd:

  Det är Konsumentkreditslagens paragraf 33 som ändrades helt i tysthet.

  Bankerna är förbannade för det här och Peter Norman står ej högt i kurs hos dem. Därför skulle han vara precis rätte mannen som chef för Finansinspektionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.