Tekniskt speckköp nu?

Jag sticker ut hakan och köper rent tekniskt här på 1,386. Stöder ligger kring 1,375-1,380 men vem räknar. Det finns två skolor. Antingen speckar man och försöker träffa botten någorlunda, och så får man jobba med SL om inte köparna tittar fram. ELLER, vilket egentligen är populärare, så avvaktar man styrka och bekräftelse på att stödet höll. Problemet är att vi behöver nästan passera 1,420ish + att stödet höll för att vara på säkra sidan…. smartare men mycket tråkigare.

Håller inte detta väntar 1,275ish! Dit ner vill man ju inte sitta med!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tekniskt speckköp nu?

 1. Staffan Kjellin skriver:

  Samtliga råvaror har fallit idag (skriver samtliga som aluminium,, guld olja m.m) ända stiger börsen med 2 procent. Nu måste jag vända mig till Ga Stan för en analys och fråga hur han kan förklara detta?

  • GaStan skriver:

   Läs mina senaste två inlägg!

   De du nämner är korrelerade med Utvecklingsmarknader och dollar. Developed markets, typ US, Japan och Europa, har varit och är ganska okorrade det här!

 2. Staffan Kjellin skriver:

  Men gäller inte den gamla regeln att om råvarorna går ned i pris, då har efterfrågan minskats på dem, eftersom produktionen håller på att gå ned. Går tillerkningsproduktionen, beorende av råvaror, ned, då kommer minskade vinster i denna sektor som ett brev på posten, som det hette förr. Minskade vinster, minskade börskurser …….

  Eller är det annorlunda nu. En fras man brukar använda sig av när börskursen tar sig en omotiverad vändning.

  • GaStan skriver:

   Att råvarupriserna går ner handlar inte om att efterfrågan är svag, det handlar primärt om:

   1. Utbudet har blivit för stort pga av överinvesteringar i kapacitet senaste 10 åren, som triggats av höga råvarupriser
   2. Stark dollar (de flesta råvaror prisas i dollar, om dollarn stärks, och inget annat förändras, så sjunker priset på råvaran)
   3. Svagare efterfrågan från Kina

   så det är inte en allmän konjunkturavmattning, som sedan utmynnat i allmänt lägre efterfrågan, som gör att industrin drar ner på produktion, som gör att de efterfrågar mindre råvaror… som är den primära anledningen.

   Men visst sjunker börserna allmänt sett för att man är orolig för konjunkturen…. men det finns inget som pekar på avmattning, annat än i Kina.

   Börsoron just nu beror på:

   1. Oro för var Kina är på väg, och hur resten av världen påverkas av detta

   och

   2, FED höjde aldrig. Visserligen prisade inte marknaden in någon höjning, men budskapet från FED var mycket mer duvaktigt än man hoppats på….. och det får marknaden att tänka ”Vet Fed något som vi andra inte uppmärksammar?”

   Än så länge är det framförallt börssentimentet som svängt…. mer än realekonomin och sentimentsindikatorer…..

   Men som alltid, börsen prisar in framtiden. Och är dåliga tider i antågande, då kan du ge dig fan på att börsen prisar in detta i förväg. Problemet är att börsen oftast tar det säkra före det osäkra. Dvs den går lika ofta ner och har fel om framtiden, som den går ner och får rätt.

   Så vad du ska fråga sig själv är: Är den här oron motiverad, kommer det bli sämre eller ej? Om Ja, Sell on strength, Om Nej, Buy the dips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.