Hur ska vi spela FED beslutet?

Ja rent tekniskt är det mycket enkelt… bryter SPX ner under 1,993 ska man inte ha aktier över huvudtaget. Inte någonstans faktiskt!

Rent taktiskt är det knepigare. Höjer FED, vilket är väntat, så tror jag reaktionen blir NadaNoll, eller svagt positiv. Optimismen kan hålla sig fram till marknaden, noterar att aj fasen, räntorna har gått upp. Då kan aktier falla tillbaks igen. Alltså kanske man inte ska hoppas på för mycket börsuppgång i spåren av en räntehöjning. Typ det gamla vanligt, när börsen gått ett tag och allt är glada över att marknaden tagit räntehöjningen så bra….SÄLJ. Mer om det längre fram, om det blir aktuellt!

En utebliven höjning, som är oväntad, kommer högst sannolikt tas emot negativt. Men efter ett tag inser man att räntorna fallit tillbaks vilket tvingar in pengarna i aktier igen. Det är nästan denna jag hoppas på mest, men tror på minst.

Rent värderingsmässigt tror jag ju på väsentligt högre räntor längre fram, på 12-18m sikt, och det är inte bra för multiplarna, och eftersom det inte är tillräckligt billigt ännu, så är det alltså inte köpvärt. Detta kompenseras inte av konjunktur, och vinsttillväxt heller. Men det har jag ju inte tyckt sedan oktober 2013. OMX ner mot 1250-1270…. då kan vi snacka!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.