Brexit is a fact

För någon vecka sedan började marknaden bli rädd för Brexit, då sjönk vi till 1,270. Nu är det ett faktum och tittar man på Dax så tror jag vi testar 1,247 på måndag. Vi får se hur Asien och Usa beter sig fram tills dess…

Men risken är stor att även 1,247 passeras. Jag tänker naturligtvis på de gap som finns längre ner i både Dax och Spx.

Jag har sagt det innan och säger det igen…. Brexit kommer erbjuda ett helt fantastiskt köpläge…. Frågan är var vi bottnar????

Behöver jag säga nåt om själva Brexit? Inte riktigt mitt område, men jag kan ju förstå om EU kommer vilja vara tuffa när man kommer skriva nya avtal med UK. På nåt sätt måste de visa övriga medlemsländer att vara med i EU är bra som fan, att lämna gör ont! Å andra sidan är UK viktigare för EU än tvärtom handelsmässigt. EU har alltså ett stort handelsöverskott med UK. Att försämra vilkoren för handel skadar bara EU själva.

Halva befolkningen vill vara kvar, halva vill lämna. Jag tycker synd om landet som är så polariserat. Polarisering tycks vara ledordet i stora delar av världen de senaste åren. Tyvärr!!

 

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Brexit is a fact

 1. Lediga Ludde skriver:

  Varför försöker media skapa sådan panik hos svenska folket? I vems intresse? Av okunskap?

 2. Lediga Ludde skriver:

  På bloggen antrophocene.live (kan också sökas på Lars Bern blogg) hänvisar Lars Bern i dag till en hemsk artikel i den engelskan tidningen Independent där den svenska kommissionären Cecilia Malmström säger detta (med en helt iskall min, skriver den engelska tidningen).

  When put to her, Malmström acknowledged that a trade deal has never inspired such passionate and widespread opposition. Yet when I asked the trade commissioner how she could continue her persistent promotion of the deal in the face of such massive public opposition, her response came back icy cold: “I do not take my mandate from the European people.

 3. Lediga Ludde skriver:

  Malmström tar ej order från folket, hon har annat mandat, säger hon. Mandat från vem???????

 4. Lediga Ludde skriver:

  Jag är i Spanien men får rapport att SVT är i chock på grund av Brexit.

 5. Kman skriver:

  Jag är inte förvånad eller chockad. The UK, en gång i tiden hade commonwealth och har många relationer med länder utanför Europa. Jag är från ett sånt Commonwealth land, play cricket and all that stuff…… Men med deras historia är det inte svårt att se an independent UK, en som inte är subordinate till Brussels. We shall see how that plays out in reality. Once they were kings of thier own empire, why should they now vote away power to Brussells when the EU has grown so much. Warning shot till EU. Interesting times indeed. Jag gillar Johan Westerholms syn på det hela.
  http://ledarsidorna.se/2016/06/6978/

  my take, min favo quote från filmen Charlie Wilsons war ”We shall see says the wise man” 🙂

  glad midsommar

  • Fredde skriver:

   Har Soros rätt om Europa är jag orolig att EUR kan komma att falla ordentligt

  • GaStan skriver:

   Kloka ord. Det som stör mig lite är att inte kan vara objektiv. Dvs han har garanterat positionerat sig i enlighet med hans tankar om det här. Därför får du aldrig höra om myntets fram- eller baksida… Utan bara ena sidan. Det betyder inte att han har fel… Bara att han är biased och inte har facit över framtiden…

   • Fredde skriver:

    Jag tolkar Soros artiklar på sistone som att han nu står positionerad för en lågkonjunktur och troligen varit ”rätt” placerad inför pundraset .. Han har återigen visat att han leder marknaden på ett sätt som få klarar av att göra

 6. Henrik skriver:

  Köpläge i GBPEUR? Det känns som nyhetsflödet i EUR framöver kommer vara betydligt mer negativt än GBP. Typ nya folkomröstningar osv.. finns inte så mycket mer i black swan väg i GBP. Snarare tvärtom genom att etablissemanget håller på och baissar UK framtid när den snarare lär vara ljusare än EU-kaoset.

  • En Annan Fredde skriver:

   Förstår hur du tänker men håller nog inte med. Inrikespolitiskt står en jäkla massa problem för dörren i Storbritannien. Scotland vill rösta sig ur eller häva brexit genom veto som kommer förarga befolkningen enormt. En jäkla röra också både inom regeringen och oppositionen som måste lösas, kommer förmodligen ta lång tid.

   Men det är klart, börjar eurosamarbetet krackelera… Då tror jag dock att vi har större problem att bry oss om.

 7. Henrik skriver:

  Hej! Visst finns det problem på båda sidor men min syn är att obalanserna är större i EU (både politiskt och ekonomiskt) än i Storbritannien. Om 5, 10, 20 år har UK (eller England) växt snabbare än EU.

  • Fredde skriver:

   Tänk på att BOE troligen kommer sänka räntan / öka QE vilket kommer dra ner pundet ytterligare något

   Om dom höjer räntan nu för att försvara växelkursen drar de in landet i recession

  • Fredde skriver:

   Svårt att se att Uk kan växa snabbare än EU om bankerna flyttar till Zürich eller Frankfurt

 8. Henrik skriver:

  Banker kommer inte flytta någonstans… känns helt allvarligt som att det är lite mycket Aftonbladet-influenser i konsekvenserna av Brexit här. Jag ser EU snarare som prisoners dilemma i dagsläget där det är stora vinster att vara den som ensam lämnar.

  • GaStan skriver:

   Vad media inte riktigt uppmärksammar är betydelsen av handelsöverskott/underskott. Därför är det mycket mer logiskt att uk lämnar än ex Tyskland. Jag tycker också man pratar för lite om betydelsen av att vara med i EMU eller inte!

  • Fredde skriver:

   Det är helt andra regler för banker utanför EU än om man är innanför och jag har svårt att se att man kan få en fördel av att stå utanför i detta sammanhanget eftersom det handlar om insättningsgarantier, kundskyddsregler mm

   Förstår faktiskt inte hur du menar att det skulle finnas en fördel i att bedriva en bank utanför EU för kunder inom EU?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.