Börjar narrativet att förändras?

Med narrativ menar jag föreställningen om framtiden, som fram till nu varit att restriktioner hävs världen över i maj och juni. Sen semester i juli och sen återgång till det någon form av normalläge, där det innebär att de flesta går tillbaka till sina jobb, sparkvoten normaliseras och vi börjar konsumera som vanligt igen.

Men med tanke på de två senaste dagarnas sättning i Usa så kan man ju undra om den här bilden har fått en spricka i kristallen och att toppen är uppnådd för den här gången? Jag tror inte det. Jag tror storien är intakt men att börsen behöver lite andrum. Därför är det troligt med lite konsolidering mellan 1470/1480 och 1610. Så länge narrativet är intakt är det bara en tidsfråga innan vi når 1680/1700. Bryts 1470/1480 då har jag haft fel. Då är det nåt annat på G och då ska man vara försiktig.

—————-

ECB gladde inte marknaden med nåt köttben utan slänger över ansvaret på finanspolitiken. De måste enas om ett bättre paket. Så här långt har de europeiska politikerna mest varit villiga och öppnat plånboken på det nationella planet.

Från Usa kom det ECI data, som mäter lönerna i Usa. De kom in högre än väntat. För Q1 kom de in på 2,8% YoY mot väntat 2,7 och fg 2,7. Det är inte mycket att bråka om. Löner är sticky. Det ska bli intressant att se vad som händer med q2 datan. 2,8% lirar med core Pce på 1,8%. Därför var det intressant att se hur den kom in på 1,7% mot väntat 1,6 och fg 1,8%. Core PCE lirar alltså med lönedatan.

I det korta persektivet spelar inte detta nån roll, men skulle vi skaka av oss restriktionerna i sommar, återgå till någon form av normal under hösten och utsikterna för 2021 ser bra ut, så kommer Fed att höja till 1,5% under nästa år. Känns kanske avlägset nu, men mark my words.

 

———-

Jobless claims kom in på 3,8 miljoner mot förra veckans 4,4m. Dåligt, men bättre än senast! Som sagt tidigare. Du vill veta hur den här går i höst.

ISM kom in på 41,5 mot väntat 36,9 och fg 49,1. Bättre! Men det var fel komponenter som gjorde siffran stark. New order och Employment var förfärlig. Lite beroende på hur det går med restriktionerna i maj så kommer nästa siffra, säsrskilt New order att bli intressant.

Us Mfg PMI kom in på 36,1 mot flash 36,9 och fg 48,5. Ungefär som ovan. Den stora grejen med Corona är tjänstesektorn. Den datan kommer i nästa vecka. To be cont.

Trevlig helg

/Jonas

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.