TA på SP500

Mycket snack om ISM, QE2, Q310 och sysselsättningsdata… men hur ska vi tjäna pengar?

Klicka på bilden

Så här ser jag på det! Dojan och Nasdaq har nått april topparna och den korta trenden är stigande. Jag tror även på SPX fungerar april toppen som en magnet. Huvudcaset är alltså att marknaden vill uppnå ca 1220.(+3%)

När man väl upnått 1220, kanske det vänder ner, kanske det sätter en högre topp för att marknaden vill flagga för att vi framtiden ser ljus ut tekniskt.

Hursomhelst… JacksonHole rallyt tog fart från siste augusti på 1040. Mellan 1220 och 1040 är det 180 punkter. Vid en rekyl hade det varit passande att rekylera ca Fib 50%. Detta skulle ta oss ner till 1130 (ca -7%) som är taket i det gamla konsoliderings intervallet…. om markanden e riktigt baissig kanske vi bottnar på 1120, är den haussig landar vi på 1140. Som det ser ut nu orkar en rekyl inte riktigt ända ner! Köparna är för starka!!!

Vänder det inte upp från den här nivån börjar det lukta illa, men inte bränt. Sista livlinan ligger på 1040, stänger vi under den ska man nog inte ha aktier alls… men i nuläget är risken att vi ska dit väldigt liten!

Vad är risken att det fortsätter 1300 UTAN rekyl? Väldigt liten tror jag…

En liten brasklapp… Asien har varit ganska svagt de sista dagarna,,, och tidigare ganska så ledande. Antingen har vi bara sett en avstämning av gamla toppen (dvs tidigare motstånd=nuvarande stöd) eller kan vi lika gärna fortsätta ner till 21,500

klicka på chart

Nåja, tjusningen med TA är att det är så enkelt… bristen med TA är att det alldeles för ofta blir fel!!! Genom att ha koll på ”allt det andra” så kan vi åtminsone försöka ha oddsen med oss!!!

Den som lever får se!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till TA på SP500

  1. Jonas skriver:

    Bra blogg! minst lika bra som finansblogg

  2. Cui Bono? skriver:

    Kul med ett TAinlägg!

    Finns det något speciellt skäl till att du har valt just de där medelvärdena?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.