Jobb, disponibel inkomst och tillväxt i USA

Pessimisterna hävdar att bnp inte kan växa när REALA disponibla inkomsten inte gör det i USA. Det förefaller ju vara logiskt med tanke på att 70% av US BNP består av privatkonsumtion. MEN, notera att det är REAL disp income. Inflationen har drivit ner den mot noll. OM inflationen faller tillbaks under Q411 och framöver så kommer reala disp income att ta fart… och därmed hjälpa konsumtionen, och därmed BNP framöver. Det behöver inte vara så illa ställt. Sen måste vi fråga oss vad som händer med lönerna. Tja, tror du inte på stigande arbetslöshet, utan som jag att den ska ligga kvar på nuvarande nivå och kanske växa med snitt 100,000 jobb… ja då borde det inte vara nåt problem.

Vi behöver minst 100,000 jobb i genomsnitt för att kunna se arbetslösheten sjunka. Om man tror att historien kan upprepa sig och tittar på data över recession så ska kommande 12 månaders period bli okej ur det perspektivet.

Noterar att OMX30 ner exakt på 150 dagars glidande medelvärde. Det har visat sig vara viktigt vid andra bear markets. Så även denna gång. Jag kommer följa det även framgent, var så säker!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.