Bits and pieces

STOCKHOLM (Direkt) Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA steg med 24.000 personer till 399.000 personer, under vecka 1, jämfört med föregående vecka. Det visar säsongsjusterad statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet. Analytiker hade räknat med 375.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

my comm, fortfarande rätt bra! Inget man bygger ett stort Bear case på!

STOCKHOLM (Direkt) Detaljhandelns försäljning i USA steg 0,1 procent i december, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha stigit med 0,3 procent jämfört med föregående månad, enligt Bloomberg News sammanställning. För detaljhandeln exklusive bilar sjönk försäljningen 0,2 procent, analytikerna hade väntat att den skulle ha stigit 0,3 procent. Exklusive bensin steg detaljhandelns försäljning med 0,3 procent. Exklusive både bilar och bensin var försäljningen oförändrad, här väntades en ökning på 0,4 procent. Försäljningen vid bensinstationer sjönk 1,6 procent i december jämfört med månaden före. I november steg detaljhandelsförsäljningen med reviderade 0,4 procent (+0,2). Exklusive bilar steg försäljningen med reviderade 0,3 procent (0,2). Siffrorna från handelsdepartementet är i löpande priser och därmed inte korrigerade för inflation.

my comm, riktigt dålig faktiskt med tanke på hur viktigt december är. Konstigt, jag trodde veckodatan från RedBook och andra visat på rätt hygglig tillväxt….

Nåja, det är inte konstigt att US data ska börja komma in sämre än förväntningarna framöver. Tror marknaden till viss del väntar sig detta. Vad innebär detta? Tja, att SPX får svårt att ralla vidare, men kanske inte kollapsar till gamla bottnar. Tråkig range bound börs med andra ord?

Industriproduktionen i Europa för November kom in i morse.

EMU: Industriproduktionen sjönk med 0,3 % i årstakt i november. Analytiker hade räknat med en månadstakt på -0,2 procent och en årstakt på +0,3 procent, enligt Dow Jones Newswires enkät.

Utfallet för oktober var reviderade +1,0 procent i årstakt, vilket kan jämföras med preliminära +1,3 procent. Industriproduktionen för EU-länderna (EU27) sjönk med 0,2 procent i årstakt under november. Under månaden innan var utfallet reviderade +1,0 procent (preliminärt +1,3).

Inte direkt recession, men rätt svagt. Undrar hur december blir!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.