Dagens skörd

Marknaden hickade till efter den svaga datan över US orderingången av varaktiga varor. Precis som Ism new order indikerat var den relativt svag, och sämre än väntat. Inget att hänga julgranen! Dock bättre är föreg månads tapp men det har sina förklaringar. Det är en laggande siffra men avvikelsen mot förväntningrna har en viss påverkan.

STOCKHOLM (Direkt) Orderingången på varaktiga varor i USA steg med 2,2 procent i februari, jämfört med månaden före, enligt data från US Census Bureau. Analytikerna hade räknat med att orderingången skulle
stiga med 3,0 procent, enligt Bloomberg News snittprognos. Exklusive transportsektorn steg orderingången med 1,6 procent jämfört med förväntningar om en ökning med 1,7 procent.

I januari sjönk orderingången med 3,6 procent (reviderat från -4,0) och exklusive transport sjönk orderingången med reviderade 3,0 procent (-3,2). Leveranserna av varaktiga varor sjönk med 0,4 procent
i februari, efter att ha stigit med reviderade 0,1 procent
föregående månad (+0,4). Order på kapitalvaror steg 2,3 procent, medan order till försvarsindustrin steg 12,4 procent. Order på kapitalvaror exklusive försvar och flygindustrin steg 1,2 procent, väntat var en uppgång med 1,5 procent. Månaden före sjönk denna post med reviderade 3,7 procent (-4,5).Orderingången på kapitalvaror exklusive försvar steg
1,5 procent, order till civila flygindustrin steg 6,0 procent. Orderingången på bilar och bildelar med procent och order inom data och elektronikprodukter ökade 1,6 procent. Order på elektrisk utrustning sjönk 2,5 procent. Order på maskinvaror steg med 5,7 procent.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.