Dagens skörd

Asien har tidigare varit väldigt leading tekniskt sett. Fundamentalt har det spelat, och spelar, en leading roll i världen. Utan Kina/Asien hade tillväxten i världen varit högst medioker, och deras förmåga att tillverka billiga varor åt oss i väst påverkar vår inflation och hushållsekonomi. Deras aptit på råvaror och import av mer kapitalvaror och annan teknisk utrustning är också en viktig faktor. Efter uppgången i januari har Asien varit flat. Jämför det med SPX +6% och OMX 7% (i dollar). Känns som att Asien förtjänar det med tanke på att förväntningarna om den framtida tillväxten har mattats av på sistone RELATIVT hur förväntningarna har förändrats till det mer postiva i USA och Europa. MEN, the big MEN, det är frågan om Kinas inbromsning inte påverkar DM till slut? Jag är helt övertygad att den gör det! Eller är det tvärtom, dvs att USA och Europa är på uppgång och deras aptit på Asiatiska varor kommer dra igång tillväxten i Asien igen? Njae, så skulle det kunna vara… men tittar man på Exportdatan från Kina så har inte den varit särskilt stark heller… så det känns inte så troligt!

Summarsumarum. Jag tror fortfarande Asien är smått leading. Inte SPX. Det är möjligt att vi kan studsa upp från det tradingintervall, se nedan chart. Men gör vi inte det så bryter vi ner och då kan det bli rätt sur börs. Hur översätter vi detta på SPX? Jo om Asien studsar här och drar upp mot taket i intervallet, då orkar SPX bryta gamla toppen, och då är det den brantare trenden vi kan hålla oss till (se chart nedan). Då är det möjligt att Haussen håller i sig några månader till, och det är korta dagsrekyler som gäller. Alternativt bryter Asien ner, och därmed skulle SPX toppat ur nu, och då är det den mer flackare trenden man ska förhålla sig till. Ett brott av 1386 skulle eventuellt kunna vara en signal. Mål i en riktig rekyl ligger kring 1250. OMX då? Tja den hänger med som svansen på hunden, precis som vanligt!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.