Dagens skörd

Rent tekniskt är det intressant läge där det börjar torna upp sig en del motstånd. Själv är man ju optimist och hoppas det ska fortsätta. Brott av 1100 gör mig mer säker. Har det varit en trevågs korrektion i stigande trend, eller är stigande treden död, och därför är vi i en fallande där det snart ska fortsätta ner igen i en femvågsrörelse? Ja ni ser att tekniskt är allt lätt i efterhand, men ganska svårt när man är mitt i det. Hursomhelst, nyheter kring Spanien kan grusa vilka charts som helst.

Philly Fed kom precis.. den var stark!

Den kom in på 5,7 mot 1,0 väntat och fg -1,9. Bättre än väntat och ÄNTLIGEN positiv igen.

Men tittar man på detaljerna så är det inte så kul. Det var bla Inventories och Priser som drev upp siffran.. däremot var New order och Employment svag. Inte direkt optimalt!

Philly!

Morgan Stanley gör ett eget index som substitut till officiella PMIs. Den heter MS Business Condition Index. Det trillade ihop fullständigt vid senaste mätningen. Största orsaken var Hiring plans. Deras analys var att de amerikanska företagen är oroliga över Fiscal Cliff, eller snarare osäkerheten inför vad som verkligen kommer hända, då ingen talar klarspråk, vilket får företagen till att helt sluta med nyanställning… vet inte hur stora växlar man ska dra på detta men det är ju inte bra. Lite oroande att Philly ovan stiger, men sysselsättningskomponeten är helkass!

Trevlig kväll!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens skörd

 1. Jonnyb skriver:

  Tänkte bara varför du drar den stigande längre trenden genom stängningskursen och den kortare fallande trenden genom intra highs? Om vi använder intra lows i den stigande trenden är index redan tillbaks i trenden…

  • GaStan skriver:

   Först ska jag väl säga att jag inte är så förtjust i streck som TA verktyg egentligen… men man kan liksom inte hålla sig!

   Inom TA gillar jag mycket bättre Fibonacci, delar av vågteorin och framförallt klasssiska pivotpunkter. Dvs så länge som vi håller oss över fg viktig Pivot, dvs 1029 kan man betrakta trenden som stigande. Men samtidigt var det ett svaghetstecken att vi vände ner på 1119, vilket är lägre en Pivot 1128. Det säger liksom mer om köparna och säljarnas styrka… och det är ju den vi försöker fånga!

   Ang din fråga. Jag tycker nästan alltid det är bättre att dra genom CLOSE då du slipper allt brus och falska signaler. Jag vet faktiskt inte varför jag drog över intrahigh på den fallande…. den är ganska meningslös egentligen. Det är ”halv pivot punkten” 1099 som är viktig i det korta perspkektivet.

   Trevlilg helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.