Dagens skörd

Verkar inte otroligt att vi ska ha lite rekyl nu. Jag siktar såklart på gapet 1070, men eftersom jag nästan alltid har fel ska vi kanske även testa stödet 1060, och kanske till och med finta en bit under….

Idag har vi PPI och detaljhandelsdata från USA.

FOMC Statement – QE to Continue

The Federal Open Market Committee announced its intention to continue purchasing $40bn/month MBS and $45bn/month long-term Treasury debt into 2013, after “Operation Twist” concludes at year end. This was widely expected. The surprise was the broadening of the range of Treasury maturities the Fed will purchase – from 6 to 30 years under Operation Twist to 4 to 30 years under the next phase of QE3….

Namnlös1488

CS konstaterar även att den förväntade inflationen (som man bla kan få ur Amerikanska Real obligationer) är den högsta på 1,5 år. Den ligger på nästan 3%. US CPI bottnade i juli på 1,5% och var senast uppe i 2,2%. Hur mycket som handlar om QE och hur mycket som är konjunkturdrivet är svårt att säga. Hursomhelst kan man nog vänta sig att inflationen fortsätter upp kommande 12 månader, även om vi kanske inte ska nå 4% som vi gjorde 2011. Förväntad Inflation är en av de viktiaste parameterarna för en investerare, den driver bla multipelexpansion.

I september blev man ju positiv efter ECB paketet och FEDs förlängda paket. Ovanpå detta reste sig ledande makrosiffror, och även råvarupriserna gick starkt (och som brukar vara leading). Inte konstigt att man var positiv. Men i oktober hickade råvarupriserna till… och vissa kanske började tveka. Nu stiger råvarupriserna på nytt vilket brukar vara positivt för indikatorer som ISM/PMI. Det konstiga är att metalaktierna inte börjat outperforma ännu…. är det tveksamheten kring hur Kinas investeringstillväxt kommer att se ut i framtiden måntro. Jag menar den kommer inte vara lika stark som under de senaste 10 åren…. men den kommer ju inte bli dålig heller!!!!

Namnlös1489

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.